Componist achter Dexter werkt aan soundtrack Dishonored

De componist voor series en films als Dexter en Infamous, Daniel Licht, werkt momenteel ook aan de soundtrack voor Dishonored, de stijlvolle first person shooter van Bethesda. Licht schreef eerder al de ´score´ van Silent Hill: Downpour, maar kreeg natuurlijk de meeste faam voor het werk aan de soundtrack van alle zeven de seizoenen van de hitserie Dexter. De componist kreeg een staande ovatie na een speciaal concert in Hollywood, aangekondigd door Michael C. Hall, de acteur die Dexter speelt in de gelijknamige serie.

Licht probeert met zijn muziek de stijl van Dishonored te omarmen. Dishonored is grauw en donker, met een setting à la London eind negentiende eeuw. Licht legt uit:

I wanted the music to reflect 19th century London combined with modern elements, so I composed a dark ambient score with atonal textures including the Stardivari Hammer violin.
Dishonored zal zonder twijfel mooi staan op het CV van Licht, de game is nu al beloond met talloze prijzen, terwijl de game pas in oktober de winkels aandoet.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren