F1 2012 bevat geen Grand Prix-modus

F1 2012 zal dit jaar geen Grand Prix-modus bevatten. De mogelijkheid om als officiële piloot een volledig seizoen te racen werd uit het spel geschrapt door Codemasters om meer focus te kunnen leggen op de carrièremodus waarin je zelf een coureur maakt. Je kan in F1 2012 dus niet langer als een Hamilton of Vettel een seizoen spelen, maar kruipt in de huid van een groentje die het moet zien te maken in het kampioenschap.

Gelukkig schrapt Codemasters niet enkel dingen uit het spel, maar ze voegen ook dingen toe. Zo kan je een raceseizoen coöperatief doorlopen, heb je de mogelijkheid goed te leren rijden in de Young Driver Test en kun je het in de Champions-modus opnemen tegen F1-kampioenen uit het verleden in verschillende scenario’s. Uiteraard kun je ook nog steeds in de huid van je favoriete coureur kruipen in een Quick Race. F1 2012 verschijnt op 21 september. Een demo van het spel valt nu reeds te downloaden via Xbox Live.

  1.   
    Daan's avatar

    Had me stiekem toch wel verheugd om deze game voor de PS3 te kopen. Maar als er geen Grand Prix is moet er wel iets heel moois tegen overstaan mocht ik de game nog willen kopen. 😳

  2.   
    Houserz's avatar

    Dit is echt de allerdomste keuze die ze hadden kunnen maken en ze hebben het nog gedaan ook.

    Geloof me, bijna niemand wil zijn eigen coureur maken, je wilt gewoon met je eigen held een GP rijden.

  3.   
    ps3 gek's avatar

    Houserz schreef, "Dit is echt de allerdomste keuze die ze hadden kunnen maken en ze hebben het nog gedaan ook.
    Geloof me, bijna niemand wil zijn eigen coureur maken, je wilt gewoon met je eigen held een GP rijden."

    Inderdaad! 🙁 Erg jammer dit. Ik heb F12010. Hoewel de carriere erg leuk is, heb ik deze nauwelijks gespeeld. Ik kon alleen kiezen uit lotus, virgin etc. op het begin. Ik speel echt alleen nog maar in de grand prix modus, kan ik gelijk kiezen om als lewis hamilton te rijden! Ik wil echt de demo gaan proberen, kijken of de game toch nog in zekere mate het kopen waard is. 😳

  4.   
    fdennis's avatar

    Eerst de vervelende releasedatum en nu dit. Begin nu erg te twijfelen of ik deze game nog moet gaan halen. Woensdag maar eens de demo proberen.

  5.   
    Daan's avatar

    Inderdaad, ik ga ook eerst de demo spelen. Maar zonder Grand Prix lijkt het me niet de moeite van kopen waard.

  6.   
    FioranoJC's avatar

    pions-modus opnemen tegen F1-kampioenen uit het verleden in verschillende scenario’s

    Echt? Kan je dan ook bijvoorbeeld tegen Ayrton Senna racen in een Mclaren of zie ik het verkeerd? 🙂