Battlefield franchise viert tiende verjaardag

Het was precies tien jaar geleden dat Battlefield 1942, de eerste Battlefield game, uitkwam. Op 10 september 2002 deed de epische first person shooter de winkels in de Verenigde Staten aan. De oorlogssimulatie was al snel een groot succes en daarmee is een van de grootste franchise in de gamehistorie geboren.

De verjaardag wordt niet bepaald groots of feestelijk gevierd, maar DICE gaf toch een kleine reminder voor de geïnteresseerden op Facebook, en vroeg ze wat hun meest memorabele ervaring in een Battlefield game is. Op de Battlefield Timeline op Facebook kun je ook jouw opvallende of ontroerende Battlefield verhalen kwijt. Herinner jij je die lange avonden op Wake Island nog of is het juist een recente gebeurtenis in Battlefield 3 die je nog duidelijk bijstaat? Vertel het ons hier in de reacties of laat je horen bij DICE!

Officieel is Battlefield vandaag dus jarig, maar voor ons Europeanen is Battlefield eigenlijk pas negen jaar oud. Battlefield 1942 kwam in Europa namelijk pas 20 september 2002 uit. Wij van GamersNET regelen alvast een taart voor die heugelijke dag.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik heb zoveel tijd in de oude Battlefield games gestoken en de uitbreidignen.
    Ongeloofelijk dat het weer 10 jaar is geleden en dat het zelfs op de dag van nu nog zat servers zijn om op te spelen.

    Goede tijden. 8)

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Jammer dat EA het niet wat groter viert.
    In die 10 jaar heb ik honderden uren in battlefield gestoken en nu nog steeds.
    Hartelijk gefeliciteerd dice met 10 jaar battlefield.

  3.   
    Tom's avatar

    Ow man, vroeger met wat gasten van GamersNET lekker Battlefield 2 spelen, wat was dat fantastisch. Dagenlang losgaan in Mashtuur City, Wake Island en Dalian Plant. Heerlijk! Ik was nooit echt goed, maar gewoon lekker met z’n allen teamworken naar de overwinning: dát, waren nog eens tijden!

  4.   
    tebannet's avatar

    Battlefield 1942,een van me eerste games in me leven. Samen met Medal of Honor Allied Assault! 😳 😀

  5.   
    JohnnyBNL's avatar

    EA viert het wel degelijk! Met Battlefield 4: Premium

  6.   
    Fox's avatar

    Johnnnyboy15nl schreef, "EA viert het wel degelijk! Met Battlefield 4: Premium "

    Je weet zeluf

  7.   
    SN0WIE's avatar

    Man ik kan me nog Battlefield 2142 herinneren dat we die titans altijd vlak naast elkaar vlogen en we extreem grote gevechten hadden binnen die titans. Daarna met z’n allen snel weg rennen en van de titan afspringen voordat hij zou ontploffen! Dat waren nog eens tijden! 😀 😀

  8.   
    ronineter's avatar

    Oke, nu bf jarig is moeten we taartbakken, muffins klaarzette, Een DJ huren en dan nog veel kratten bier inslaan. Dan gaan feesten en aan het einde niet meer weten waar dat feest voor was. Gewoon omdat feesten leuk is. Wa hoeven we niet uit te nodigen.

  9.   
    Verluci's avatar

    Jeeej! Gefeliciteerd EA! Ik heb geloof ik iedere Battlefield die er is gespeelt:)

  10.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Die potjes op Operation Market Garden bij Battlefield 1942 waren altijd episch. Daarnaast mooie herinneringen aan Wake Island bij de remake in Battlefield 1943. Wat heb ik veel uren in 1943 gestoken. Oh ja! De vlammenwerper bij de Vietnam-expansion bij Bad Company 2! 😆

  11.   
    Daan's avatar

    Gefeliciteerd EA! 🙂