Remote Play voor God of War Collection en ICO Collection beschikbaar

HD-collecties zijn de laatste tijd razend populair. Deze bundels bevatten twee tot drie opgepoetste PlayStation 2-games die beschikken over HD-graphics en trofeeën. De PlayStation Vita is helaas niet krachtig genoeg om deze games grafisch net zo indrukwekkend in beeld te brengen als de PlayStation 3, maar Remote Play biedt hiervoor een mooie omweg.

Via Remote Play kun je games draaien op je PlayStation 3, waarna de beelden live gestreamd worden naar je Vita. Bovendien kun je het spel besturen middels de knoppen van je Vita (de R2 en L2 knoppen worden vervangen door het achterste touchpad), zodat het mogelijk is om PlayStation 3-games te draaien op jouw handheld!

Voorheen ondersteunde alleen Killzone 3 deze feature, maar daar is nu verandering in gekomen. Sony heeft voor de God of War Collection en de ICO/Shadow of the Colossus Collection namelijk patches uitgebracht, die je toestaan om deze games via Remote Play op je Vita te spelen! De patches zijn bovendien volledig gratis en sinds vandaag beschikbaar.

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    De technologie is echt heel gaaf, maar de ondersteuning is echt karig. Maar goed dat deze twee toppers er gebruik van maken. Toch is ook dit geen reden tot aanschaf van een Vita. Maar best aardig voor de Vita bezitter!

  2.   
    Sympharion's avatar

    Nu de rest van de PS3 games nog (zoals beloofd). 🙂