Dark Souls krijgt mogelijk makkelijkere moeilijkheidsgraad

Dark Souls is een van de moeilijkste spellen van deze generatie en dit heeft sommige gamers ervan weerhouden om Dark Souls te gaan spelen. Dit is de director van de game, Hidetaka Miyazaki, ook opgevallen:

I personally want my games to be described as satisfying rather than difficult. As a matter of fact, I am aiming at giving players sense of accomplishment in the use of difficulty. Having said that, however, it is true that Dark Souls is rather difficult and a number of people may hesitate to play.
Hidetaka Miyazaki overweegt daarom om een makkelijke moeilijkheidsgraad toe te voegen aan Dark Souls. Hierdoor zouden meer mensen zijn game gaan spelen. Miyazaki denkt echter wel dat het niet de moeilijkheidsgraad is waarom mensen gamen, maar of een spel interessant is:
However, I suppose gamers do not particularly prefer easy games. What they want is interesting and worthwhile games to play, so I think it is natural that hindrance or stress that does not attribute to such interesting and worthwhile elements will be removed in the end. If the number of easy games is increasing nowadays, I guess it is because difficulty is not related to interesting and worthwhile game elements in many games among players.
Wat vinden jullie? Zou een makkelijkere moeilijkheidsgraad Dark Souls verpesten of zou het juist speelbaarder worden?

  1.   
    JonsoN's avatar

    Yes please!, ik hou van rpg’s maar ben er niet super goed in, dus bij een spel als deze zou dat alleen maar goed zijn, ik wil het spel namelijk erg graag uitspelen maar ben bang dat dat op deze manier niet gaat lukken.

  2.   
    Ken2BE's avatar

    Echt een super vet spel, ben naar mijn mening al aardig ver geraakt. Maar ik vind het te moeilijk, zeker omdat ge het gevoel hebt dat ge niet vooruit komt.

  3.   
    kiesmaarwa's avatar

    Wat een onzin.. Dark Souls is al een stuk makkelijker dan Demon Souls en dan gaan ze m nog simpeler maken? Het is niet de bedoeling dat zomaar elke casual gamer de game kan uitspelen.
    Echt belachelijk, games zijn tegenwoordig veel te makkelijk. Komt er een keer een relatief moeilijke game uit en dan maken ze m weer makkelijk..

  4.   
    King of Heroes's avatar

    Laat de moeilijkheidsgraad maar zo! 3 keer uitgespeeld… I REGRET NOTHING! 😆 , maar in hun opzicht is dat inderdaad geen slecht idee… 8)

  5.   
    WesterW's avatar

    De kracht van Dark Souls is dat de game dan wel erg moeilijk is, maar het gevoel van voldoening wordt daardoor des te groter. De game vergemakkelijken zorgt er dan ook voor dat een groot deel van de charme wegvalt.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wesz schreef, "De kracht van Dark Souls is dat de game dan wel erg moeilijk is, maar het gevoel van voldoening wordt daardoor des te groter. De game vergemakkelijken zorgt er dan ook voor dat een groot deel van de charme wegvalt. "

    Maar als je het keer op keer op keer doet met dat trial and error concept springt de frustratie en rage er wel in hoor.
    En dan is het gewoonweg niet meer leuk meer om de game te spelen want daar doe je het voor voor je plezier toch?! Dus ik begrijp wel dat mensen een iets wat makelijker moelijkheids willen en dat dit zeer gewaardeerd word.

  7.   
    Ika Q's avatar

    Laten we hopen dat ze het niet doen. Dan is het gewoon geen Dark Souls meer.

  8.   
    Fox's avatar

    kiesmaarwa schreef, "Wat een onzin.. Dark Souls is al een stuk makkelijker dan Demon Souls en dan gaan ze m nog simpeler maken? Het is niet de bedoeling dat zomaar elke casual gamer de game kan uitspelen.
    Echt belachelijk, games zijn tegenwoordig veel te makkelijk. Komt er een keer een relatief moeilijke game uit en dan maken ze m weer makkelijk.."

    Maar als ze echt gewoon te veel sales missen dan hebben ze gewoon geen keuzen meer. Want je zou ook niet willen dat dev’s er mee ophouden omdat ze er te weinig geld aan verdienen.

  9.   
    Tadao's avatar

    Ik vind de moeilijkheidsgraad juist een uitdaging, met een makkelijkere zou ik daar naar gaan als het me niet mee zit, al is het gewoon uit impuls, ik heb die makkelijkere optie dus liever niet