Gamersnet.nl

Microsoft maakt eerste Windows 8-spellen bekend

De release van Windows 8 zal niet zonder een eerste reeks spellen worden gedaan. Sterker nog: de focus ligt nu juist op de games. In september maakte het bedrijf uit Redmond al bekend dat Xbox LIVE naar Windows komt en nu maken ze dus de eerste 40 spellen beschikbaar, afkomstig van ontwikkelstudio’s als Microsoft Studios, Halfbrick, Rovio, Miniclip en Gameloft.

Al deze spellen ondersteunen uiteraard Xbox LIVE, waarmee je dus toegang krijgt tot de ranglijsten, multiplayer en ook achievements kan ontgrendelen. De meeste van deze spellen zijn direct vanaf de release van Windows 8 (op 28 oktober) al beschikbaar, een aantal andere zullen niet veel later verschijnen.

De lijst is op het gebied van nieuwe titels niet indrukwekkend. Bij de meeste gamers zullen namen als Angry Birds, Fruit Ninja en Cut the Rope bekend in de oren klinken. Ook de rest van de lijst bestaat vooral uit mobiele games. Er zijn dan ook nog geen grote titels aangekondigd voor Windows 8. Wel een groot voordeel is dat alle spellen hieronder zowel speelbaar zijn op de computer als op de tablet, waaronder dus de eigen Microsoft Surface. Hieronder is een volledige lijst te vinden:

Wil je meer details over een aantal genoemde spellen? Neem dan even een kijkje op PlayXBLA, waar ze een aantal games uitlichten. Daar zijn ook een aantal boxarts te zien met het nieuwe ontwerp van Windows 8-spellen die Xbox LIVE ondersteunen.