GN Poll: Ik speel games weleens opnieuw vanwege de achievements/trophies

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 20 augustus, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De Gamescom was toen net voorbij. De GamersNET crew was kort terug uit Keulen en dat ze het daar ontzettend naar hun zin hebben gehad, moet wel blijken uit de verschillende video’s en radio-items die online zijn verschenen. Toch waren twee grote bedrijven, Nintendo en Microsoft, dit jaar niet aanwezig en langzamerhand verliezen steeds meer uitgevers hun vertrouwen in de Gamescom. Wij vroegen ons af of jij hun desinteresse deelt, of dat je de beurs juist graag volgend jaar ziet terugkeren. Uit de poll is gebleken dat zeven op de tien stemmers de Gamescom volgend jaar graag weer terugziet. Slechts 30 procent is van mening dat de Duitse beurs volgend jaar beter niet meer georganiseerd wordt. Een greep uit jullie reacties:

Xboxfan:

Tuurlijk, geen ene gamer zegt tegen zulke events nee. Wel zou het fijn zijn als ze wat meer van grote bedrijven tonen. Want als nintendo en microsoft (als ik het me goed herinner) weg zijn, is het toch wel wat minder dan wanneer al deze grote bedrijven er wel zijn.
sdfl:
Laat maar komen hoor! De E3 is niet altijd betaalbaar voor iedereen aangezien je vanaf ons land er niet zomaar een dagje heen kan. De GamesCom geeft daarentegen geeft veel Europese Gamers de gelegenheid om games te checken, en het is lekker dicht bij huis!
Dinorider:
Ik zou er wel een keer er naar toe willen gaan, maar… volgend jaar hopelijk! Gamescom moet blijven..Het is gewoon cool om ontwikkelingen te zien op gamegebied en dat kunnen ze op zo’n grote evenement het beste doen. Te vaak of op verschillende plaatsen zou weer te veel van het goede zijn.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Wie kent ze niet: de beroemde achievements en trophies. Deze virtuele beloningen sleep je in de wacht door speciale acties uit te voeren in games. Soms zijn de vereisten simpel (voltooi een bepaald level), soms krab je je wel even achter de oren als je de beschrijving ziet (bind een vrouw vast, leg haar op de rails en wacht totdat er een trein voorbij komt). Massa’s gamers spelen spellen regelmatig opnieuw vanwege de achievements/trophies, maar er zijn ook veel gamers die het niets kan schelen hoeveel van deze trofeeën ze binnenhalen. Wij zijn benieuwd tot welke groep jij behoort en daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende stelling:

Ik speel games weleens opnieuw vanwege de achievements/trophies

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    GENERAL_DS's avatar

    Eigenlijk nooit meer. Ik ga niet voor een digitale onderscheiding dingen doen in een spel die ik niet leuk vind om te doen. Soms zijn de trophies in een spel wel goed omdat je dan beter achter komt wat er allemaal mogelijk is, maar vaak is dit niet het geval.

  2.   
    timishier's avatar

    Wel als ik er iets voor krijg zoals in speciale steam sales 😛

  3.   
    LXZ-76's avatar

    Ik speel ze wel opnieuw. Ik heb pas echt het gevoel een game volledig uitgespeeld te hebben als ik ook alle achievements ervoor heb vrij gespeeld.

  4.   
    Remco_MUFC's avatar

    Waar maar ook weer een beetje niet waar. Natuurlijk speel ik soms een game over omdat ik een paar trophies nog niet heb, maar ik speel ze ook heel vaak over omdat het goeie verhaallijnen zijn of omdat de Multiplayer zo goed is. Een voorbeeld : Heavy rain, heb ik vanwege de uitstekende verhaallijn wel 3 of 4 keer opnieuw gespeeld. Assassin’s Creed 2 & Brotherhood heb ik ook vanwege de geweldige verhaallijn en omgeving en mogelijkheden wel een paar keer opnieuw gespeeld. Sommige games blijven klassiekers en daar kan de huidige generatie Battlefield 3 en Modern Warfare 3 niet aan tippen volgens mij. 😉

  5.   
    Daan's avatar

    Ik merkte wel dat bij Diablo 3 die achievements bij mij een belangrijke rol speelde. Anders had ik niet met alle classes t/m hell modus uitgespeeld. Echter na een tijdje werd het spel zo saai dat de achievements me geen drol meer konden interesseren en ben ik gestopt. 😳

    BUT! Ik heb op ja gestemd, ik vind dat het spel wel leuker word als je bepaalde doelen moet voltooien.

  6.   
    G-6's avatar

    Remco_MUFC schreef, "Waar maar ook weer een beetje niet waar. Natuurlijk speel ik soms een game over omdat ik een paar trophies nog niet heb, maar ik speel ze ook heel vaak over omdat het goeie verhaallijnen zijn of omdat de Multiplayer zo goed is. Een voorbeeld : Heavy rain, heb ik vanwege de uitstekende verhaallijn wel 3 of 4 keer opnieuw gespeeld. Assassin’s Creed 2 & Brotherhood heb ik ook vanwege de geweldige verhaallijn en omgeving en mogelijkheden wel een paar keer opnieuw gespeeld. Sommige games blijven klassiekers en daar kan de huidige generatie Battlefield 3 en Modern Warfare 3 niet aan tippen volgens mij. 😉 "

    Is bij mij ook zo, hangt van het spel af.

  7.   
    gerbenkees's avatar

    Ik vind het altijd leuk om de achievments van spellen op mijn xbox te halen, alleen soms gaan ze gewoon echt te ver. Bijvoorbeeld: ”Fracture Reward for 1500 Mp matches”, of Goldeneye Reload; ”Complete the singplayer without being hit. JAA DAAAG.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik speel een spel zelfs helemaal niet voor achievements/trophies wat ik haal haal ik en verder niet, Ik ga daarna niet het spel langer spelen alleen maar om die dingen te halen ik vind het niet zo boeiend.

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Als het een leuke game is speel ik die vaak wel een keer opnieuwe voor nieuwe trophies te halen en gewoon omdat het een leuk spel is.

  10.   
    toqeer's avatar

    ik ga niet echt iedere spel die ik koop 100% uitspelen voor
    trophies dat doe ik echt bij spellen die me intresseren anders speel ik het voor
    60 of 70% uit en dan vind het wel weer mooi zo dus 😛

  11.   
    ps3 gek's avatar

    Ik zie trophies als een leuke extra. Als ik tijdens het spelen (voor de eerste keer) weet dat er een trophy te krijgen is bij een extra handeling in de game, dan doe ik dat wel even. Games platina uitspelen (alle trophies behalen in een game), vind ik voor de hardcore gamer weggelegd. Ikzelf beschouw me als een wat meer casual type. Ik ben blij als ik de storymode heb uitgespeeld. Verder denk ik dat trophies te weinig toevoegen. Je krijgt een hoger rang op je playstation network account, maar verder is het niet altijd zo dat je ingame nog beloningen daarvoor krijgt. Ik speel liever een nieuw item vrij in een spel dan dat ik een trophy krijg. Dus nee, ik speel een game niet opnieuw uit voor de trophies. 😉

  12.   
    deadspacemonkey's avatar

    natuurlijk speel ik games ook na de story nog verder voor trophies, dit zorgt er voor dat ik langere tijd lol in het spel houd 🙂