CrewGrounds: Gamescom moet ook in 2013 weer georganiseerd worden

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Gamescom moet ook in 2013 weer georganiseerd worden

Daniël de Zwart
Eens
Het was mijn tweede jaar op de Gamescom en het was één groot feest. Al die gamers bij elkaar, die het geduld hebben te wachten voor hun game. En natuurlijk op pad met de redactie, afspraken aflopen, video’s maken, feesten en de gehele sfeer in de week. Fantastisch! Buiten dat hoor ik bij sommige beurzen ook bij het thuisfront, zoals de E3, en een beurs op die manier te volgen is ook altijd weer een festijn. Gezamenlijk persconferenties kijken, nieuws posten en de beurs op andere vlakken volgen. In beide gevallen is het geweldig en voor de consument is een beurs als de Gamescom hét moment om games te checken, de sfeer te proeven en zoiets te beleven. Ja, Gamescom moet ook volgend jaar weer georganiseerd worden, daar is geen twijfel over mogelijk.

Wester Wagenaar
Eens
Ik kan het alleen maar volmondig met Daniël eens zijn. Gamescom is zowel voor de pers als de consument geweldig. Nieuwigheden worden getoond en de sfeer omtrent het evenement is elk jaar weer geweldig. Gamescom is bovendien het grootste gamegerelateerde event van Europa en dat mag absoluut niet plotseling verdwijnen. Ook zou ik het persoonlijk verschrikkelijk vinden als er volgend jaar toch een einde aan komt, want ik heb Gamescom nu al twee keer als de leukste week van het jaar ervaren. Volgend jaar weer!

Leon Kempers
Eens
Natuurlijk kan ik niet zeggen dat hier geen eigenbelang in het spel is. Dit was mijn eerste jaar Gamescom en ik heb er met volle teugen van genoten, dus ik kan enkel zeggen: ik wil volgend jaar weer! Maar dat is niet de enige reden waarom ik het met deze stelling eens ben. Gamescom is namelijk ook een fantastisch evenement voor uitgevers, waar ze hun nieuwe spellen aan het grote publiek kunnen tonen. De E3 is meer gericht op pers, terwijl Gamescom elk jaar toch weer ruim een kwart miljoen bezoekers verwelkomt. Zelden was het zo eenvoudig om je games aan een groot publiek te tonen, dus Gamescom moet zeker volgend jaar weer georganiseerd worden.

Peter Bouwman
Oneens
GamersNET is geen Telegraaf, dus mijn antwoord moet direct behoorlijk genuanceerd worden. Want persoonlijk ben ik een enorme fan van Gamescom. Sterker nog, als E3-bezoeker weet ik gewoon dat Gamescom een mooiere beurs is die games uitstraalt en ademt. Ik loop er met de redactie altijd met een glimlach rond. Maar een beurs moet wel kwalitatief sterk blijven. De tijden dat alles kon zijn voorbij en steeds meer uitgevers moeten op de kleintjes letten en de eerste scheurtjes van de beurs waren dit jaar al zichtbaar. Het ontbreken van THQ, SEGA, Microsoft en Nintendo is niet iets dat weg te wimpelen valt als “een jaartje niet”. Ik ben bang dat volgend jaar meer uitgevers gaan volgen, die het simpelweg te duur vinden, maar bovenal, te dicht bij de E3! De beurs moet dus duidelijk verschoven worden naar een meer aantrekkelijke periode. Februari of november bijvoorbeeld. Dan heeft Gamescom de kans om echt op zichzelf te staan als belangrijke gamebeurs i.p.v. simpelweg de consumentenversie van de E3.

  1.   
    SN0WIE's avatar

    Jullie moeten zeker in 2013 weer gaan! Peter maakt ook wel goeie punten maar Gamescon zal denk ik niet veranderen.

  2.   
    evita's avatar

    Ik zou wel graag eens mee gaan dus vind ik dat GamesCom er volgend jaar gewoon weer moet komen, maar mss zoals Pter zegt niet zo dicht bij de E3

    Misschien in september als westerse tegenhanger van de TGS?

  3.   
    Daan's avatar

    Ik hoop dat er weer een Gamescom komt in 2013. Echter geef ik Peter wel gelijk, het moet wel de moeite waard zijn en niet dat er straks nog meer grote uitgevers verdwijnen van de beurs.

    Heb in ieder geval enorm genoten van de filmpjes van dit jaar. 🙂