Minecraft experiment verandert in genadeloze oorlog om grondstoffen

Minecraft kan van mensen, monsters maken. En het spel leek nog wel zo gezellig en liefdevol. In een recent experiment in Minecraft, uitgevoerd door WordWorks, liep het vredige spelletje uit tot een heuse oorlog tussen gangs.

Het WordWorksExperiment begon als een ambitieus project waarin dertig vrijwilligers op één afgesloten server Minecraft zouden spelen, in een wereld die omringd was met ondoordringbaar Bedrock. Het spel kon zich alleen voortzetten als alle spelers aanwezig waren, waardoor niemand een ‘voorsprong’ kan krijgen op de anderen. Voor de rest waren de regels vrij doorsnee, vergeleken met andere ‘normale’ servers: de spelers konden vrij gaan bouwen aan wat ze ook maar voor ogen hadden.

In het begin verliep het experiment vlot en vrij vredig, maar toen de grondstoffen schaars leken te worden, draaiden de spelers gezamenlijk door. De grond werd in vele gevallen overhoop gehaald of gebombardeerd, waardoor de server er daadwerkelijk uitzag als een gigantisch slagveld. De oorlog voor grondstoffen was begonnen en al snel vormden spelers samen allianties die tegen elkaar streden.THe Dwarves resideerde onder grond, The Griefers bouwden een fort in de lucht en The Brotherhood probeerde zichzelf te verdedigen met een kasteel, waarin ze het laatste beetje gras bewaarden. Zat je niet bij één van deze of andere gangs, dan was hout en zand al snel bijzonder schaars. Voor velen was de lol er al snel vanaf, zo liet WordWorks weten.

Five weeks into the experiment a lot of players had lost the will to play.
Inmiddels is het experiment beëindigd. En kijkende naar de screenshots van de WordWorksExperiment server, is het een hevige ervaring geweest voor zowel de organisatoren als de dertig vrijwilligers die verstrengeld kwamen in een virtuele gangoorlog. Een goed aantal van de screenshots is terug te vinden op het Minecraft Forum.

  1.   
    sthij's avatar

    Ik zou best graag met dit experiment mee hebben gedaan lijkt me erg leuk om in een soort oorlog te zitten met minecraft.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik weet dat dit niet grappig is, maar ik kan mezelf niet helpen om hieraan hard te gaan lachen. 😆
    Tja je bent een mens of je bent het niet. 😛

  3.   
    RenevdGijp's avatar

    Best grappig. Had het hoofd van die mensen die aan het bombarderen waren wel willen zien!

  4.   
    Kenneloth's avatar

    Gotta love Creative Mode! Epic een gangoorlog in Minecraft!

  5.   
    Fox's avatar

    sthij schreef, "Ik zou best graag met dit experiment mee hebben gedaan lijkt me erg leuk om in een soort oorlog te zitten met minecraft."

    Dan moet je 200+ players RPG servers vinden waar altijd 100 mensen inzitten. Dan heb je die oorlog ook.

  6.   
    N.Frufo's avatar

    Ik wilde het maar Pc doet het niet met Minecraft 😥

  7.   
    alround gamer's avatar

    Dit is cht bizar, echt alles werd weggehaald! Ik vind dat van die Dick-ass griefers, een soort van stukje hemel in een oorlogsgebied 😀