Gamescom 2012 maakt bezoekersaantallen bekend

Wij van GamersNET hebben afgelopen week met zes man de Gamescom onveilig gemaakt en we hebben uiteraard al veel content op een rijtje voor jullie. In de verscheidene video’s hebben jullie tevens kunnen zien dat de beurs nog steeds goed bevolkt is en de organisatie van Gamescom 2012 heeft nu al de bezoekersaantallen vrijgegeven.

De lekkere zon en de afwezigheid van Microsoft, Nintendo, SEGA en THQ hebben blijkbaar geen effect gehad op de stroom bezoekers, want er zijn ruim 275.000 gamers op de Gamescom geweest. Dit aantal is ongeveer gelijk aan vorig jaar, zo meldt de organisatie.

More than 275,000 visitors celebrate the world gaming at gamescom 2012 in Cologne.
Bovendien zijn er 24.500 trade visitors geweest, een stijging van veertien procent. Ze kwamen uit 83 landen, vorig jaar nog uit 71. Er stonden 600 bedrijven, acht procent meer dan vorig jaar en ze kwamen uit veertig landen, vorig jaar 39. De totaal benutte ruimte was 140.000 vierkante meter, vijftien procent meer dan in 2011.

Verwacht de komende tijd nog genoeg video’s en previews van onze kant over de Gamescom!

  1.   
    WesterW's avatar

    Dit is zeker goed nieuws, want ik vreesde dat dit misschien wel het laatste jaar Gamescom zou zijn. De zaterdagdrukte was namelijk volledig onvergelijkbaar met die van vorig jaar.

  2.   
    Hitman047's avatar

    Wesz schreef, "Dit is zeker goed nieuws, want ik vreesde dat dit misschien wel het laatste jaar Gamescom zou zijn. De zaterdagdrukte was namelijk volledig onvergelijkbaar met die van vorig jaar."

    Er waren dit jaar dan ook veel minder kaarten beschikbaar voor de zaterdag. 😉