Grote uitgevers vonden World of Tanks ‘goedkoop, Aziatisch spul’

CEO Victor Kislyi van Wargaming.net, ontwikkelaar van het immens populaire World of Tanks, herinnerde zich vandaag op de GDC hoe Wargaming als bedrijf uitgevers benaderde voor World of Tanks. Omdat de game al vroeg opgezet werd als een free-to-play game, vonden veel uitgevers het project maar niks. Al snel werd de game beschreven als ‘goedkope, Aziatische troep’, aldus Kislyi.

They were very arrogant.

There were a number of things it was called.

It was described as cheap, Asian stuff. And things worse than that.

Zo luidde een aantal uitspraken van Kislyi in Keulen, tijdens de Game Developers Conference. Tegenwoordig is Wargaming.net meer dan welvarend. World of Tanks is een hit en dat moge blijken. Vrijwel elk moment van de dag zijn er dan ook ruim 800,000 mensen online in games als World of Tanks. De ontwikkelstudio heeft grote advertenties, een gigantische basis aan vaste spelers en is bovendien sterk groeiende als bedrijf zijnde. In de laatste twee jaar ging het aantal werknemers van Wargaming.net van 120 naar 1000 man.
It’s totally not enough people. We are stretched, and hiring like crazy.
Aldus Kislyi, die met zijn ‘goedkoop Aziatisch spul’ langzaam de wereld verovert.

  1.   
    Cirdan's avatar

    Ik ben erg benieuwd naar de eind resultaat. Tanks+vliegtuigen+slagschepen=één episch groot slagveld ^^

  2.   
    Fox's avatar

    Eigenlijk is het ook zo, kijk naar het nieuwe spel. Ik vind het echt heel slecht spelen… en ik hoorde dat world of tanks pay to win was.. maarja…

  3.   
    Dreamgun's avatar

    World of Tanks is een tof spel! Vind dat je ook weinig last hebt van de commercie. Veel online spellen(vooral shooters) laten je afgeslacht worden door zogenaamde premium members met wapens die echt geld kosten.

  4.   
    Verluci's avatar

    (zoekt naar een reactie van Ronineter)

  5.   
    ronineter's avatar

    ”coen254″ schreef, "(zoekt naar een reactie van Ronineter)"

    Ik zal je niks zinnigs geven. Trolololololol

  6.   
    Supermanneke's avatar

    Fox schreef, "Eigenlijk is het ook zo, kijk naar het nieuwe spel. Ik vind het echt heel slecht spelen… en ik hoorde dat world of tanks pay to win was.. maarja…"

    Het valt wel redelijk mee, het is waar dat je als premium member voordelen hebt (speciale ammo, sneller levellen). Maar doordat de tiers van tanks redelijk gesplitst blijven van elkaar is het niet zo dat iemand met premium met zijn T10 tank tegen iemand met een T5 tank komt te spelen. En de ammo is leuk, maar je merkt bijna geen verschil met de normale ammo.

  7.   
    vulstar's avatar

    De game is wel ok, maar je moet wel een beetje met kameraden spelen, want solo spelen mist de game wel diepgang die pas ontstaat door het goed samenwerken met je teamgenoten. Dus op ts/ventrilo met een pre made team ofzo spelen alsof je een potje cod of cs doet verbeterd de game zeker.