De Gamescom 2012-verwachtingen van: Leon en Wester

De Gamescom staat voor de deur en ook dit jaar vertrekt GamersNET met een team van zes man weer naar Keulen. Zij zullen daar games checken, video’s schieten en previews schrijven, maar bovenal ook ontzettend veel plezier hebben. Hieronder vertellen Leon en Wester jullie wat zij verwachten van de beurs.

Leon Kempers

Ik kijk het meest uit naar de gezelligheid met de crew! Dat klinkt misschien cliché, maar wanneer je een week op stap gaat met zes mensen die niet alleen dezelfde hobby delen, maar ook nog eens verrekte aardig zijn, overtreft dat alles.

Deze drie games wil ik zeker checken:
1. The Last of Us – Helaas krijgen we geen behind closed doors-sessie, maar de game is wel speelbaar op de beursvloer en als groot Uncharted-fan kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met dit meesterwerkje van Naughty Dog.
2. Beyond: Two Souls – Heavy Rain vond ik geweldig en ik ben dan ook ontzettend benieuwd waar David Cage ons dit keer mee gaat verrassen. Graag iets meer actie en minder “tafel dekken en met je kind spelen” dit keer.
3. Assassin’s Creed III – eigenlijk deelt deze game haar derde plaats met Far Cry 3, want ook in die game heb ik ontzettend veel zin. Beide spellen bieden een grote, open wereld met een boeiend hoofdpersonage en minstens net zulke boeiende gameplay. I like!

De uitgever waar ik het meest van verwacht is Ubisoft. Ik kan niet wachten om Sony’s line-up te checken, maar Ubisoft heeft met haar fantastische E3-persconferentie de hoogste verwachtingen geschept. Ik hoop sowieso aan de slag te kunnen met Assassin’s Creed III en Far Cry III, maar ik kijk nog wel het meeste uit naar Splinter Cell: Blacklist. Ik vermoed niet dat dit spel aanwezig zal zijn in Keulen, maar mocht dit wel het geval zijn, dan kan de beurs voor mij niet meer stuk.

De Gamescom kan niet meer stuk als we een paar leuke verrassingen krijgen! De Gamescom is dit jaar nogal ingetogen en veel uitgevers komen niet, dus dat zou het des te leuker maken als we een paar leuke verrassingen voorgeschoteld krijgen. Ik vraag niet om een PlayStation 4 of Half-Life 3, maar een interessante, nieuwe game maakt al veel goed. Ook een speelsessie met Splinter Cell: Blacklist zou hemels zijn!

De verrassing van de Gamescom wordt Sony die, ondanks alle eerdere berichten, toch de nieuwe PlayStation 3 aankondigt. Als ze het apparaat nu onthullen kunnen ze het in september (tegen de lagere prijs) in de winkels leggen, net voor de feestdagen waarin mensen massaal consoles kopen. De GamesCom is dus het perfecte moment om je nieuwe apparaat te onthullen, zeker nu Microsoft en Nintendo afwezig zijn. Sony trekt dan namelijk alle aandacht naar zich toe.

Bovenaan mijn bucketlist voor Keulen staat iets awesomes scoren dat in Nederland niet verkrijgbaar is. Een knappe Duitse vrouw bijvoorbeeld.

De goodie die ik het liefst wil scoren op de Gamescom is natuurlijk zou het leuk zijn als Sony aan het eind van haar persconferentie met Vita’s gaat gooien, maar ik blijf realistisch. Er zijn twee soorten goodies die ik graag wil: mooie en bruikbare. Onder mooie versta ik toffe dingen die je thuis neer kunt zetten, onder bruikbare dingen versta ik iets wat nuttig is. Een draagbare oplader voor je telefoon bijvoorbeeld. Oh, een life-size statue van Heath Ledger als The Joker zou ik ook wel accepteren.

Wester Wagenaar

Ik kijk het meest uit naar de tijd met de crew. Hoe cliché het ook klinkt, ook ik moet Leon hier absoluut gelijk in geven. Gamescom bleek vorig jaar juist zo leuk omdat we met vrienden op stap waren en samen alles beleefden. Dat het ook nog eens plaatsvindt op de grootste gamegerelateerde beurs van Europa, is natuurlijk al helemaal awesome.

Deze drie games wil ik zeker checken:
1. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch – Het valt bijna niet in woorden uit te drukken hoe ongelooflijk veel zin ik heb in dit veelbelovende werk van Level-5 en animatiestudio Ghibli, want als groots fan van het werk van laatstgenoemde filmproducent en liefhebber van Japanse RPG’s is Ni no Kuni voor mij een droomproject.
2. Tales of Graces ƒ – Hoewel de game eind augustus alweer in de winkelschappen ligt en de Amerikaanse versie ook al te koop is, heb ik hem nog niet aangeraakt. De serie heeft sinds Tales of Symphonia een bijzonder plekje in mijn hart veroverd en ik hoop dat Tales of Graces ƒ daar nog bij past. We zullen het zien!
3. The Last of Us – Ik heb me bijzonder erg vermaakt met de Uncharted-games, maar qua setting en insteek lijkt de nieuwste titel van Naughty Dog nog meer in mijn straatje te vallen. Toch kan ik nog niet een echt goed beeld vormen van de titel, dus heb ik erg veel zin om het spel onder handen te nemen en zelf te kijken wat het zal brengen.

De uitgever waar ik het meest van verwacht is absoluut Namco Bandai. Dat ik een groots liefhebber ben van verschrikkelijk Japanse games mag voor niemand meer een verrassing heten en dit bedrijf komt dit jaar nou eenmaal met de meeste games naar mijn smaak. Ni No Kuni en Tales of Graces zijn, zoals eerder aangegeven, felbegeerde titels, maar ook de andere games van de uitgever weten mijn interesse te wekken. Toch ben ik ook zeker benieuwd naar de stands van Ubisoft en Electronic Arts, vooral omdat eerstgenoemde prominent met de Wii U op de vloer staat.

De Gamescom kan niet meer stuk als deze meevalt. Met de afwezigheid van Nintendo, Microsoft, THQ en SEGA is een groot deel van de beursvloer ineens leeg, maar zijn er ook gewoon minder interessante games te spelen. Bij de eindredactie is de hoop op vette spellen toch wat minder dan voorgaande jaren, dus wanneer de beurs ons toch weet te verrassen, is de week gemaakt. Maar goed, wij weten er hoe dan ook een geweldige week van te maken. Oh, en ik zou het fantastisch vinden als ik een babbeltje kan maken met Hideo Baba, producer van de Tales-reeks. De held.

De verrassing van de Gamescom wordt de onthulling van Killer is Dead bij Warner Bros. Deze uitgever heeft twee nog onaangekondigde games in de planning staan en vorig jaar bleek deze ineens met Lollipop Chainsaw naar Gamescom te zijn gekomen. Hoe vet zou het zijn als ook de nieuwste game van Suda51 op Gamescom voor het eerst wordt getoond? Oké, ik weet het al. Jullie boeit het niet, maar voor mij zou het toch echt geweldig zijn. Hoewel… Richard zal de twee games van Warner Bros. checken. Niet ik.

Bovenaan mijn bucketlist voor Keulen staat het bezoeken van de Music Store. De grootste muziekhandel van Europa? Dat klinkt als muziek in de oren. Vorige keer stond hij in de planning, maar is het toch niet doorgegaan. Dit jaar zal de winkel echter beslist door ons worden aangedaan.

De goodie die ik het liefst wil scoren op de Gamescom is iets exclusiefs. Peter kwam dit jaar thuis met de een na de andere exclusieve E3-goodie en weet je? Dat wil ik ook! Hopelijk geeft Namco Bandai, de uitgever waar deze jongen de meeste tijd door zal brengen, iets weg dat alleen te krijgen is op de beurs. Vorig jaar ging ik naar huis met slechts één Blizzard-keychain en dat moet ik dit jaar toch echt beter doen. Een goed voornemen, dunkt mij.

 1.   
  Supermanneke's avatar

  Ik ga enkel om de WoW cinematic te zien, de rest is mooi meegenomen :D.

 2.   
  No4More's avatar

  Weten jullie misschien of er ook andere persconferenties live worden uitgezonden, ik weet hem wel van sony. Maar niet van andere uitgevers.

 3.   
  Hitman047's avatar

  No4More schreef, "Weten jullie misschien of er ook andere persconferenties live worden uitgezonden, ik weet hem wel van sony. Maar niet van andere uitgevers."

  Er zijn 4 uitgevers die een persconferentie geven: Capcom, Electronic Arts, Sony en Ubisoft.
  Van deze 4 heeft alleen Capcom geen live-stream, linkjes naar de rest plak ik hieronder voor je neer. 😉

  Dinsdag 14 Augustus:

  16:00 uur – EA
  19:00 uur – Sony

  Woensdag 15 Augustus:

  15:00 uur – Ubisoft

 4.   
  dghreherherher's avatar

  Hi buddy :

  The 2012 Olympic Games in London, let us together to their spirits, convey he, you and I

  2012Sorching summer comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone

  ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

  ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

  $33 True Religion jeans, Ed Hardy jeans,LV,Coogi jeans,Affliction jeans

  $30 Air Jordan shoes,Shox shoes,Gucci,LV shoes

  50%Discount winter fashion :Sandle,t-shirt,caps,jerseys,handbag and brand watches!!!

  $15 Ed Hardy ,LV ,Gucci Bikini

  $15 Polo, Ed Hardy, Gucci, LV, Lacoste T-shirts

  $25 Coach,Gucci,LV,Prada,Juicy,Chanel handbag,

  $10 Gucci,Ed Hardy sunglasses

  $9 New Era caps.

  give you the unexpected harvest

  ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

  ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

  ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

  ==== ( http://www.fullmalls.com ) =====

  ==== ( http://www.scnshop.com ) =====