De Gamescom 2012-verwachtingen van: Peter en Richard

De Gamescom staat voor de deur en ook dit jaar vertrekt GamersNET met een team van zes man weer naar Keulen. Zij zullen daar games checken, video’s schieten en previews schrijven, maar bovenal ook ontzettend veel plezier hebben. Hieronder vertellen Peter en Richard jullie wat zij verwachten van de beurs.

Peter Bouwman

Ik kijk het meeste uit naar de kracht van Gamescom, wat hem vooral in één ding zit: passie voor games! Duizenden gamers, ontwikkelaars, uitgevers, cosplayers en verslaggevers bij elkaar om games te vieren! Juist dat feit maakt Gamescom voor mij een hele speciale ervaring. Hoe leuk de E3 ook is qua nieuwe aankondigingen en scoops, Gamescom is de plek waar je als gamer viert dat je gamer bent! En met zes redacteuren op de beursvloer zal dat voor ons wederom een geweldige ervaring zijn.

Deze drie games wil ik zeker checken:
Het is voor mij erg jammer dat THQ, Nintendo en Microsoft er niet zijn, want laat ik nou heel graag meer willen zien van South Park: The Stick of Truth, Halo 4 en Pikmin 3! Jammer maar helaas, ze zijn niet aanwezig, maar dat is geen straf, want Ubisoft weet altijd in een groot deel van mijn game-behoefte te voorzien. Assassin’s Creed III komt natuurlijk steeds dichterbij en ik kan maar geen genoeg zien van die titel. En zal Watch_Dogs aanwezig zijn? Ik hoop in ieder geval van wel. Verder kijk ik ook uit naar de nieuwe Hitman. Sinds het eerste deel heb ik de games niet echt meer gevolgd, maar na het enthousiasme van Tom op de E3 ben ook ik nieuwsgierig geworden. Het hoogtepunt wordt echter Star Wars 1313, die ik voor het eerst ga zien. De eerste next generation game zal een grote glimlach op mijn gezicht toveren.

De uitgever waar ik het meest van verwacht is Square Enix. Microsoft, Nintendo, THQ, Rockstar en SEGA zijn er niet en 2K laat Bioshock: Infinite thuis. Voor mij zal de strijd dus gaan tussen EA, Ubisoft en Square Enix, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor Square. De line up van Ubisoft heb ik gezien op E3 en omdat Tom bij in Los Angeles bij Square is geweest, kan ik eindelijk aan de slag met Hitman: Absolution en Tomb Raider. Absoluut geen straf.

De Gamescom kan niet meer stuk als het net zo leuk wordt als vorig jaar! Met zes collega’s een week op pad in Keulen is geweldig! Zeker als je daarbij optelt dat we ook ieder jaar weer bezoekers ontmoeten op de beurs! Als het net zo leuk wordt als vorig jaar, kan het voor mij niet stuk.

De verrassing van de Gamescom wordt een teleurstelling. Het vertrouwen in de beurs daalt bij de uitgevers en dus verwacht ik weinig verrassingen deze Gamescom. Sony heeft inmiddels laten weten dat we geen nieuwe PlayStation 3 “Superslim” gaan zien en dan blijft er qua verrassingen weinig over. Wel krijgen we drie titels te zien (twee van Warners Bros.) die nog niet aangekondigd zijn, maar ik heb geen flauw idee wat dat voor titels gaan zijn. Een nieuwe Batman? Dat zou Gamescom fantastisch maken!

Bovenaan mijn bucketlist voor Keulen staat minimaal twee afleveringen vol lompheid en grappige videocontent vanaf de beurs. We hebben eerdere jaren één bonusaflevering gehad, maar omdat het wat rustiger is op de beurs, hebben we meer tijd voor nog meer avonturen met de crew en bezoekers.

De goodie die ik het liefst wil scoren op de Gamescom is een tomahawk! Ik heb ten tijde van Assassin’s Creed II een hidden blade weten te bemachtigen en hoe vet zou het zijn om daar een tomahawk naast te kunnen zetten! Kom maar op Ubisoft met die goodie! Hoe we die de grens overkrijgen, zien we dan wel weer.

Richard Leurs

Ik kijk het meest uit naar de avonturen! Dat ik heel veel zin heb in het spelen van alle vette games mag duidelijk zijn. Ook de sfeer die tijdens de beurs in Keulen hangt is heerlijk. Je mag een week lang echt fan zijn van gamen! Waar ik misschien nog wel het meest naar uitkijk, is een week vol met flauwe humor van mijn vrienden, ofwel de GamersNET crew!

Deze drie games wil ik zeker checken:
Bovenaan mijn lijst staat Need for Speed: Most Wanted. Ik stond te springen tijdens de aankondiging en het oude deel uit 2005 heb ik grijs gespeeld. Ook mijn co-op favoriet Borderlands 2 ga ik zeker even spelen. Als laatste hoop ik eindelijk eens echt zelf met Dishonored aan de slag te kunnen gaan. Ik heb veel gezien en gehoord, maar nog niets zelf gespeeld. Tja, eigenlijk is zo’n top drie te klein, want we gaan zoveel zien.

De uitgever waar ik het meest van verwacht is Ubisoft. Het is moeilijk kiezen, want iedere uitgever heeft wel wat. Toch kies ik voor Ubisoft. Met een line-up die twee Assassin’s Creed-games, Far Cry 3 en een hoop Wii U-titels bevat, ga ik toch echt lichtelijk kwijlen. Wie weet krijgen we nog wel wat nieuws van Watch_Dogs te zien.

De Gamescom kan niet meer stuk als Watch_Dogs speelbaar is! Ubisoft is aanwezig en na de E3 wil ik gewoon meer van deze game zien. Dus, beste manen van Ubi, luister naar me en neem die game mee.

De verrassing van de Gamescom wordt Sony die toch gewoon met een nieuwe, goedkopere versie van de PlayStation 3 komt. Dat dit er aan zit te komen is zeker, maar de release hangt af van de voorraad van het oude model.

Bovenaan mijn bucketlist voor Keulen staat de Music Store bezoeken. Vorig jaar stond de LEGO Store in Keulen op onze lijst en hoogstwaarschijnlijk gaan we daar dit jaar weer een kijkje nemen. Ik zet dit jaar de Music Store Köln op de bucketlist. Het is één van de grootste muziekwinkels ter wereld, waarin je urenlang je ogen uit kan kijken.

De goodie die ik het liefst wil scoren op de Gamescom is een Need for Speed: Most Wanted-auto! Nee? Een Just Dance 4-boothbabe voor thuis! Ook niet? Een Wii U demo pod! Wat zeg je, nu praat ik gewoon onzin? Laat ik bescheiden blijven. Het liefst wil ik mooie shirts en sweaters. Niet van die kleding met een simpel (en in mijn ogen lelijk) logo, maar echte mooie slim fit shirts met iets stilistisch erop.

  1.   
    SN0WIE's avatar

    Enig wat ik op gamescon wil zien is Arma 3 😳

  2.   
    jamrex007's avatar

    Ik wil meer zien van The Last of Us en vooral de datum wanneer die uitkomt. en Tomb raider ben ik ook wel benieuwd naar.

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    De gamescon kan niet meer stuk als C&C generals 2 aanwezig is. 🙂