Ascend: New Gods krijgt PC port met cross-platform mogelijkheden

Signal Studios’ nieuwste game, Ascend: New Gods, wist op Microsofts E3 persconferentie al een hoop interesse op te wekken. De brute actiegame die tegen een lage prijs verkocht zal worden op de Xbox LIVE Marketplace wist zichzelf meteen memorabel te maken met een interessante trailer tijdens de E3. Het zal echter niet alleen blijven bij een release op Xbox LIVE: Signal Studios heeft gister losgelaten dat er ook gewerkt wordt aan een port voor de PC.

De PC-versie van Ascend: New Gods zal ongeveer gelijk zijn aan de Xbox 360 versie, al heeft Signal Studios laten weten dat enkele verschillende details nog even onaangekondigd zullen blijven. Wel werd er gepraat over mogelijke cross-platform mogelijkheden.

Ascend: New Gods maakt actief gebruik van Microsoft SmartGlass, wat inhoudt dat spelers hun eigen spel en dat van andere aan kunnen passen via een tweede scherm. Het tweede scherm kan een tablet of een smartphone zijn, maar met de komst van de PC port, ook een computer. Door goed gebruik te maken van de interactieve elementen op het tweede scherm, kunnen spelers elkaar dwarszitten of juist helpen door goddelijke ‘Blessings’ en ‘Cures’ op elkaar af te sturen. In hoeverre dit de gameplay van Ascend: New Gods zal beïnvloeden, dat is nog onduidelijk. Interessant en innovatief is het in ieder geval wel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren