Final Fantasy XIII-3 lijkt een zekerheid

Yoshinori Kitase, producer van onder andere Final Fantasy XIII en XIII-2, heeft in een interview met het Japanse gameblad Famitsu enkele details omtrent het nieuwste deel binnen de populaire RPG-reeks vrijgegeven. Dat het ontwikkelteam graag door zou gaan met het verhaal van Lightning en haar vrienden was al duidelijk, maar nu heeft de man aangegeven dat Square Enix daadwerkelijk bezig is met een “Lightning Saga”-project. Dit wist Kitase te teasen ten behoeve van de presentatie die zal worden gehouden om de 25e verjaardag van de Final Fantasy-reeks te vieren.

Kitase heeft tevens aangegeven dat het project pas net is begonnen en dat de titel hiervan op 1 september zal worden bekendgemaakt. De kans dat het zal gaan om een Final Fantasy XIII-3 lijkt echter enorm groot. Met het derde deel binnen het Final Fantasy XIII-universum zou de ontwikkelaar weer terug gaan naar Final Fantasy XIII, die vooral draaide om de ontwikkeling van protagoniste Lightning. Dit zou ook onderstaande vrijgegeven afbeelding kracht bijstaan.

  1.   
    SonyBoy's avatar

    Ben erg benieuwd hoe ze verder gaan met het verhaal, want het ging op zijn zachts gezegd helemaal mis op het einde in XIII-2.