THQ registreert domeinnamen voor vermoedelijk nieuwe IP

THQ heeft onlangs nieuwe domeinnamen geregistreerd die wellicht iets meer vertellen over de nabije toekomst van de ontwikkelaar. Naast namen die te maken hebben met Saint’s Row 4, zijn namelijk ook 1666amsterdam.com en 1666thegame.com geregistreerd. Nu is het voor ons in Nederland leuk om te zien dat Amsterdam in de titel voorkomt, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat de game zich in onze hoofdstad af gaat spelen.

Er gaan namelijk speculaties de ronde dat 1666 een jaartal moet zijn en in dat jaar brandde het grootste gedeelte van Londen af. In datzelfde jaar gebeurde niks noemenswaardig in Amsterdam, dus wellicht heeft het te maken met de straatnaam Amsterdam Avenue, een straat die daadwerkelijk bestaat en waar ook een adres is op 1666. Mensen die de film 1408 hebben gezien, weten dat een dergelijk adres grote horror-elementen met zich mee kan brengen, zeker als je dat combineert met het duivelse 666.

THQ heeft op dit moment zeven titels in de pijpleiding voor de nabije toekomst. Darksiders II, WWE 13, South Park: The Stick of Thruth, Company of Heroes 2, Metro: Last Light, Saint’s Row 4 en een nieuwe Homefront. Een nieuwe IP kan de uitgever weer veel sterker maken en we wachten dan ook met spanning op meer informatie over 1666 The Game. Helaas zal dat niet tijdens Gamescom zijn, want de uitgever is daar niet aanwezig.

 1.   
  Hitman047's avatar

  De grote brand van London is idd. het meest noemenswaardige wat er in 1666 gebeurde, maar wat dan de link is met Amsterdam?

  Misschien is het iets met de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog? Een van de belangrijkste gebeurtenissen tijdens die oorlog, de Vierdaagse Zeeslag, vond plaats in 1666… 😉

 2.   
  Fox's avatar

  You just lost it.

 3.   
  BartjeZ's avatar

  er komt tog een saints row the third : alien uit?

 4.   
  Stubborn's avatar

  Ik ben benieuwd.