Konami: Pro Evolution Soccer-studio opgericht in Londen

Konami heeft vandaag bekendgemaakt dat het op zoek is naar talent om een nieuwe studio in Londen te bevolken. Deze in oprichting zijnde studio zal zich exclusief bezig gaan houden met de Pro Evolution Soccer-serie.

Konami laat weten dat deze nieuwe dependance de nadruk zal leggen op het oppikken en recreëren van lokale voetbalcultuur, zodat de franchise actueel en spannend blijft. Shinji Harano, directeur van Konami Digital Entertainment GmbH, voegt hieraan toe:

These are hugely exciting times for the PES series. We are looking for a number of creative people who can help us elevate PES to whole new levels. As part of KONAMI’s commitment to ensuring PES captures the majesty of European football, we are looking for people to help capture the very essence of the beautiful game and bring it to life.
De toevoeging van deze studio zal naar verwachting weinig effect hebben op de in begin oktober verwachte game Pro Evolution Soccer 2013. Toch zal de toevoeging van een Europese dependance aan de in Japan gesitueerde studio, in de toekomst waarschijnlijk ten goede gaan komen aan de kwaliteit van de serie. Het wijst er in ieder geval op dat Konami nog voldoende vertrouwen heeft om de strijd met concurrent Electronic Arts aan te gaan.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Het is in iedergeval al een goed teken dat ze het niet hebben opgegeven met PES door het succes met Fifa maar dat ze er juist meer tijd in willen steken 😉 Mijn stem ging toch al nooit uit naar Fifa 🙄

  2.   
    fdennis's avatar

    GN Bacon schreef, "Het is in iedergeval al een goed teken dat ze het niet hebben opgegeven met PES door het succes met Fifa maar dat ze er juist meer tijd in willen steken 😉 Mijn stem ging toch al nooit uit naar Fifa 🙄 "

    Dit heeft maar 1 reden denk ik. Het is al bekend dat ze bezig zijn met een gloed nieuwe engine voor de next gen consoles. Wellicht dat ze hier verder ontwikkelen met die engine .

  3.   
    BartjeZ's avatar

    ze moeten bij PES gewoon de spelers beter laten lijken
    daarom speel ik fifa want het is best belangrijk