Gerucht: Final Fantasy Versus XIII bestaat niet meer

Het is alweer zes jaar geleden dat de trailer van Final Fantasy Versus XIII is verschenen. Er is wel eens wat nieuwe informatie naar buiten gekomen, zoals over het gevechtssysteem, maar al met al is het heel stil geweest rond de game. Volgens de Japanse website Kotaku is er geen nieuws over de spin-off van Final Fantasy, omdat het spel niet meer in ontwikkeling is.

Kotaku heeft van een bron gehoord dat Final Fantasy Versus XIII een paar weken geleden officieel is geannuleerd. Volgens deze bron wordt dit nieuws echter niet naar buiten gebracht. Square Enix laat het spel liever wegvagen zodat de aandelen van het bedrijf niet zullen dalen door het trieste nieuws. Volgens andere bronnen van Kotaku zijn de mensen die aan Final Fantasy Versus XIII werkten ondergebracht bij nieuwe projecten zoals Final Fantasy XV. Of een deel van de code van de spin-off ook wordt meegenomen wisten de bronnen niet te melden.

Square Enix zal in augustus en september Final Fantasy-gerelateerde evenementen houden en het bedrijf zal ook aanwezig zijn op de Tokyo Game Show. Een aankondiging van Final Fantasy XV of misschien wel Final Fantasy XIII-3 tijdens een van deze shows zouden deze geruchten lijken te bevestigen, omdat het spel dan stilletjes kan verdwijnen.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zes jaar ?!?

    Dat is langer dan Gran Turismo 5 dacht ik. ๐Ÿ˜›

  2.   
    toqeer's avatar

    echt zo lang aan gewerkt en 6 jaar gewacht voor niets
    als dit waar is koop ik nooit meer iets van hun ๐Ÿ™„

  3.   
    King of Heroes's avatar

    … Ik wil… even alleen zijn nu… ๐Ÿ˜ฅ