Sam Raimi stapt uit World of Warcraft verfilming

Sam Raimi is nu al geruime tijd de aangewezen man om dan eindelijk met een film te komen die is gebaseerd op de immens populaire game World of Warcraft. Gepassioneerd vertelde hij over zijn liefde voor de game en hoeveel zin hij had de wereld vol monsters en magie tot leven te wekken. Nadat hij dat ruim twee jaar alleen maar op papier is geweest (het project kwam nooit verder dan de “staat op de planning” fase), blijkt dat er al een tijdje een streep door zijn naam als regisseur had gekund. Dat kwam naar voren in een interview dat Raimi gaf op de Comic-Con van dit jaar:

Actually, they don’t have me directing ‘World of Warcraft’ anymore because when I took the ‘Oz’ job, they had to move on to another director. They had to start making it.
Nou is Raimi al een tijdje bezig met Oz (lees: ruim een jaar), dus dat dit nooit eerder bekend is geworden lijkt een slecht voorteken voor de vraag of er überhaupt ooit een WoW-film zal verschijnen.

Het is verdacht stil rondom mogelijke opvolgers en wellicht is dat nou net de reden dat het schrappen van de naam van Raimi angstvallig stil is gehouden door de mensen van Blizzard. Ongeveer rond de tijd dat Raimi het druk begon te krijgen in het land van Oz, zagen we wel een open sollicitatie van Duncan Jones als World of Warcraft regisseur voorbijkomen. Kennelijk was toen al bekend dat Raimi het niet zou gaan doen. Jones bewees vorig jaar met Source Code zijn kunnen. Dus wat houdt de mensen achter het project tegen hem in te huren? Is hij afgehaakt, of zijn de plannen voor een World of Warcraft film op de lange baan geschoven met het risico daar nooit meer vanaf te komen?

Aan geïnteresseerde regisseurs zal ongetwijfeld geen gebrek zijn. Het is nu aan Activision Bilzzard om te besluiten of ze sowieso nog willen of de film er gaat komen. Lange tijd hebben ze zich kunnen redden met stilzwijgen, maar in dit tempo had men net zo goed kunnen wachten tot Raimi klaar is met Oz: The Great and Powerful. Was de drukke agenda van Raimi misschien een mooi excuus om de wat al te ambitieuze plannen voor deze game-verfilming langzaam in de vergetelheid te laten raken? De tijd zal het leren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren