Ubisoft draait goed eerste kwartaal dankzij Ghost Recon: Future Soldier

Terwijl veel bedrijven in de videogame-branche grote verliezen maken of zelfs failliet dreigen te gaan, toonde Ubisoft vandaag zeer goede cijfers voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2012-2013 (dat eindigde op 30 juni 2012). De inkomsten van het Franse bedrijf namen met maar liefst 27 procent toe tot 131 miljoen euro. Een jaar geleden bedroeg de omzet in diezelfde periode “slechts” 103 miljoen euro.

De inkomsten uit Ubisofts online diensten namen met maar liefst 112 procent toe tot 27 miljoen euro. De goede cijfers zijn volgens het bedrijf grotendeels te danken aan Ghost Recon: Future Soldier, een game die een groot commercieel succes bleek te zijn. Yves Guillemot, de directeur van Ubisoft, heeft in een verklaring laten weten dat het bedrijf zich in de toekomst wil gaan focussen op “de komst van de nieuwe generatie consoles en de opkomst van het free-to-play-segment.” Met titels als Assassin’s Creed III en Far Cry 3 in de pijplijn voor dit najaar, lijken er nog betere tijden aan te breken voor Ubisoft.

  1.   
    fabiankok's avatar

    Moet zeggen, ubisoft is wel echt heel erg goed bezig de laatste tijd, dus ik vind het niet eens zo gek dat ze het zo goed doen in deze tijden.

  2.   
    KgUnl!mited's avatar

    Tja, met twee toppers nog in het vooruitzicht gaan ze natuurlijke een mooie winst draaien dit jaar. Misschien kunnen ze dan in het vooruitzicht nog meer uit de kast trekken om ons te voorzien van geweldige games ;D

  3.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik heb Ubisoft altijd wel een goede uitgever gevonden. Altijd wel de goede games van hun gekocht.

    Ik zit alleen nog wel (on)geduldig te wachten op een nieuwe Brothers in Arms.

  4.   
    mmx's avatar

    ik wil bolletje ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  5.   
    Remco_MUFC's avatar

    Argh ik moet hem nog halen alleen ik weet niet wat me ervan afhoudt. ๐Ÿ˜ฎ

  6.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Ubisoft heeft veel top titels dus ze verdienen het ook!