Minecraft update 1.3 vanaf 1 augustus speelbaar

Tweemaal goed nieuws voor ontwikkelaar Mojang op één dag: eerder ging de Alpha fase van Scrolls als van start en nu is er ook nog eens een aankondiging rondom het al immens populaire Minecraft. Volgens de recente blogpost op Mojang’s eigen site zal Minecraft op 1 augustus updaten naar versie 1.3.

In de 1.3 update wordt natuurlijk het een en ander toegevoegd en worden legio bugs verholpen, voor een complete change log kun je terecht bij deze Reddit post. De meest prominente toevoegingen zijn de mogelijkheden om spelers over LAN in jouw singleplayer game uit te nodigen en om spullen te ruilen, kopen of verkopen met de nieuwe koers op de beurs: Emerald. Voor Minecraft spelers die kundig zijn met Redstone en het maken van elektronische circuits zal de toevoeging van zogenaamde tripwires ook als een leuke verrassing komen.

De update staat voorlopig alleen gepland voor de PC versie van Minecraft. Wanneer Minecraft: Xbox 360 Edition een dergelijke update krijgt, is nog niet bekend.

 1.   
  Burrows's avatar

  Nice 🙂 had wel eerder gehoopt

 2.   
  MrVess's avatar

  Dat werd eens tijd. Er zijn al tig snapshots.

 3.   
  RenevdGijp's avatar

  Dat wordt even binnen slepen en laten verassen door de update. Heb deze update niet gevolgd, en zou ook niet weten wat er in moet zitten. Hopelijk een geld system!