Eerste beeld van Matt Damon in Elysium

Het is een kunst om een project te sluieren in geheimen, een kunst die de cast en regisseur van Elyisum tot in der perfectie beheerst. Met grote sterren als Matt Damon en Jodie Foster mag het dan ook een klein wonder heten dat we nu eindelijk een eerste beeld te zien krijgen van Elysium. De eerste film van Neill Blomkamp na zijn stormachtige succes met District 9, dat in 2009 verscheen.

Hoewel Elysium enigszins overeenkomt met District 9 wat betreft de setting, heeft Blomkamp verzekerd dat deze film geen enkele relatie met die film kent. In de toekomst zou hij wellicht wel interesse hebben om een nieuwe film te maken gesitueerd in het universum dat hij in District 9 schiep.

Hoewel er nog niet veel bekend is over Elysium, moet de volgende beschrijving ongeveer weergeven waar het plot over zal gaan:

Het is het jaar 2159. Een select gezelschap van uitzonderlijk rijke mensen leeft op een ruimtestation, terwijl de rest van de mensheid op een verwoeste aarde bivakkeert. Eén man gaat echter op missie, een die gelijkheid kan brengen voor de gepolariseerde werelden.
Elysium zal vanaf 14 maart 2013 in de bioscopen te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren