Braveheart wordt Europees kampioen

Ze streden voor vrijheid, maar tegelijkertijd ook voor de titel “beste landenfilm van Europa.” En die hebben ze gewonnen. In een zinderende finale was het aan het einde van de officiële speeltijd nog gelijk tussen Braveheart en V for Vendetta. De golden goal viel een half uur in de verlenging (een stem via de MoviesNET Facebook). Die viel in het voordeel van Braveheart, waardoor deze film zich de winnaar van het toernooi mag noemen.

Braveheart stootte vanaf het begin af aan in één rechte lijn door naar de eindoverwinning. In de eigen poule werd afgerekend met achtereenvolgens Season of the Witch, Pan’s Labyrinth en Angels en Demons. In de kwartfinale had William Wallace vervolgens geen kind aan wapenhandelaar Yuri Orlov: Lord of War werd met 7-1 aan de kant gezet.

In de halve finale was Schindler’s List de tegenstander. Daar werd al moeizamer mee afgerekend: 5-4.

En nu hebben we mogen genieten van een waardige, spannende finale. Zoals gezegd was het na de officiële speeltijd nog gelijk (7-7). In de verlenging heeft Braveheart dus via een golden goal de macht gegrepen. Van harte gefeliciteerd en alle compliment aan het adres van bondscoach Mel Gibson!

Laat ons weten of je dit de terechte winnaar vindt. Om je te helpen vind je hier nog een keer alle deelnemers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren