Nederlandse charts week 26 – FIFA gaat aan de leiding

Het is weer zover, de wekelijkse Nederlandse verkoopcijfers op het gebied van games zijn weer binnen. Nadat Diablo III de afgelopen weken op de eerste plek stond, is deze PC-game nu toch een plekje gezakt. Opmerkelijk genoeg is het FIFA 12 die hiervoor in de plaats komt. Niet alleen FIFA 12 doet het weer goed, ook FIFA Street is terug van weggeweest op een achtste plek. Blijkbaar kunnen we in Nederland, ondanks de deceptie van Oranje op het EK, toch geen genoeg van voetbal krijgen.

Verder kent deze top tien weinig noemenswaardige verschillen vergeleken met vorige week. Al zijn er wel enkele games die van positie met elkaar wisselen, niet alleen FIFA 12 en Diablo III doen dit, hetzelfde geldt voor Max Payne 3 en Skylanders: Spyro’s Adventure. Pro Cycling Manager 2012, welke vorige week de nieuwkomer was, weet zijn plek te handhaven en ook Super Mario 3D Land kunnen we weer terug vinden in de crème de la crème van de Nederlandse gameverkopen.

Bekijk hieronder de gehele top 10 der Nederlandse game verkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (2) FIFA 12 – PlayStation 3
2. (1) Diablo III – PC
3. (4) Skylanders: Spyro’s Adventure – Wii
4. (3) Max Payne 3 – PlayStation 3
5. (5) Battlefield 3 – PlayStation 3
6. (8 ) Super Mario 3D Land – 3DS
7. (6) FIFA 12 – Xbox 360
8. (-) FIFA Street – PlayStation 3
9. (9) Pro Cycling Manager 2012 – PC
10. (7) Call of Duty: Modern Warfare 3 – PlayStation 3

 1.   
  RenevdGijp's avatar

  Toch opmerkelijk hoe goed Skylanders het doet, had ik van tevoren niet gedacht!

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Verbaasd me net niks, als ik zie hoeveel casual gamers er zijn wat dagelijks in aantal blijft groeien. De “sports” games doen het ook erg goed. Niet alleen jongeren raken meer aan het gamen, maar ook de ouderen raken steeds meer games aan. Dan praat je inderdaad niet over de hardcore games zoals Call Of Duty of Battlefield!

 3.   
  Remco_MUFC's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Verbaasd me net niks, als ik zie hoeveel casual gamers er zijn wat dagelijks in aantal blijft groeien. De “sports” games doen het ook erg goed. Niet alleen jongeren raken meer aan het gamen, maar ook de ouderen raken steeds meer games aan. Dan praat je inderdaad niet over de hardcore games zoals Call Of Duty of Battlefield!"

  Het is niet altijd de Fanboyfight tussen BF3 en MW3, er bestaan altijd nog andere spellen waaronder dus FIFA 12 🙂