Veel mogelijkheden voor Marvel in de toekomst

Sinds gisteren draait bij ons the Amazing Spider-Man in de zalen en the Avengers doet het nog goed in de bioscopen. Ondanks de vracht aan Marvel films blijft de kwaliteit altijd hoog, zijn het niet de acteerprestaties dan zitten de films altijd weer vol spektakel en boeiende personages. Voor de toekomst hoeven we ons daarom geen zorgen te maken. Vooral wanneer er naast de geplande sequels van Iron Man, Captain America en Thor veel nieuwe gezichten op het witte doek te zien zullen zijn.


Het mooie van Marvel is dat alle personages op een of andere manier in de comics elkaar tegen het lijf lopen. Deze connecties komen ook terug in de films met als ultieme resultaat the Avengers. Een sequel staat in de planning voor 2015 maar in de tussentijd wil men nieuwe bekende en minder bekende superhelden aan ons voor stellen. Volgend jaar zijn eerst de populaire helden Iron Man en Thor aan de beurt voor een nieuw avontuur terwijl Captain America zijn opwachting maakt in 2014. Voor deze films zijn er interessante geruchten rondom nieuwe personages die mogelijk acte de présence geven. Ant-Man, een van de mede oprichters van the Avengers, maakt waarschijnlijk zijn filmdebuut in Iron Man 3.

Marvel Studios brengt gewoonlijk twee films per jaar uit en voor 2014 zou dat naast Captain America 2 volgens veel bronnen wel eens een Black Panther film kunnen zijn. Voor de hoofdrol zijn er al heel wat geruchten met Lil’ Romeo als nieuwste kandidaat . The Avengers komen terug bij elkaar in 2015 maar wie de post credits van het eerste deel heeft gezien weet dat Thanos hen opwacht. Deze badguy krijgt volgens Latino Review meer screentime in een film rondom een ander Marvel gezelschap namelijk Guardians of the Galaxy. In de comics helpen zij the Avengers regelmatig tegen onder andere Thanos. Zo lijkt de cirkel redelijk rond en kunnen comic liefhebbers enkele mooie jaren tegemoet zien. Om te beginnen tijdens de jaarlijkse Comic Con dat volgende maand van start gaat.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren