CrewGrounds: Ik speel graag indiegames

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Ik speel graag indiegames

Wester Wagenaar
Niet waar
Uiteraard zitten er verborgen pareltjes tussen de indiegames en bezitten enkele zeker unieke ideeën, maar laten we eerlijk wezen: de meeste van de spelletjes zijn gewoon meuk. Aangezien ik al te weinig tijd bezit om überhaupt regelmatig te kunnen genieten van een spelletje, speel ik daardoor praktisch nooit een game uit de indie-wereld. Hiermee wil ik uiteraard niet zeggen dat ik dat gedeelte van de game-industrie verafschuw, integendeel, maar mij kun je vaak niet blij maken met dat soort spellen.

Leon Stougie
Waar
Ik ben een groot fan van indiegames. De circa 150 games die ik op mijn Steam-account heb, bestaan dan ook voor het leeuwendeel uit indiegames. Toppers als Beat Hazard, Bastion, Nation Red en Frozen Synapse, om maar iets te noemen. Hoewel indiegames over het algemeen maar een fractie van het bedrag van een normale retailgame kosten, bieden ze vaak net zoveel plezier. Een potje knallen in Battlefield 3 wissel ik dan ook graag af met een rondje Audiosurf.

Leon Kempers
Niet waar
Ik heb met volle teugen genoten van Stacking, maar verder zijn er eigenlijk geen indiegames die mij aanspreken. Wanneer ik een game koop wil ik graag een volwaardige ervaring voorgeschoteld krijgen en indiegames weten dit in mijn ogen vaak niet te bieden (uitzonderingen daargelaten uiteraard). Ik betaal liever wat meer voor een game, om vervolgens een AAA-ervaring voorgeschoteld te krijgen.

  1.   
    ronineter's avatar

    Ik speel alleen minecraft en audio surf

  2.   
    soldierarjan's avatar

    ik speel af en toe als ik even wat tijd over heb een indie game maar anders bijna nooit veel van de indie games spreken mij ook niet aan.

  3.   
    N.Frufo's avatar

    Nou ik houd niet van bloedvergieten spellen of dit ik weet wat de naam inhoud anders en dat trekt me.