Journey Compilation wordt niet uitgebracht in Europa

De afgelopen dagen hebben we jullie lekker gemaakt met het nodige nieuws over de Journey Compilation. De collectie die niet alleen flOw, Flower en Journey zal bevatten, maar ook een PlayStation Plus lidmaatschap trial, de soundtracks van de drie games, exclusieve minigames, documentaires en ‘nog veel meer’. Helaas heeft de ontwikkelaar, thatgamecompany, op Twitter laten weten dat de bundel niet in Europa uit zal komen:

The ‪#JourneyPS3‬ Collector’s Edition isn’t coming out in Europe, so it won’t be of much help.
De reden hierachter is dat een Europese versie in veel verschillende talen moet worden uitgebracht. Dit lokaliseren zou teveel geld kosten, waardoor de collectie bijna onmogelijk winstgevend kan worden in Europa:
There are a lot of localisation costs in Europe, so it would be very hard to not lose buckets of money.
Deze beslissing lijkt door Sony Computer Entertainment Europe gemaakt te zijn. Als het namelijk aan thatgamecompany zou liggen, zouden ook wij kunnen genieten van de Journey Compilation:
We wish Europeans could get it, but there’s nothing we can do. The best thing for you to do is bug @PlayStationEU
Gelukkig is er toch nog een sprankje hoop. Als het aan de ontwikkelaar ligt, zal alle extra content wel los op het PlayStation Network verschijnen. Mocht dit gebeuren, zal het hier dus zeer waarschijnlijk om niet gelokaliseerde content gaan:
We’re not in charge of which regions get the ‪#JourneyPS3‬ CE, but I’ll see if the excluded regions can get the extra content on PSN.

 1.   
  Leon's avatar

  Wat jammer en wat een onzinreden! Alsof mensen zitten te wachten op een Nederlandse lokalisatie van Journey. En dan spelen die Duitsers en Fransen maar een keertje gewoon een game in het Engels, kan ook geen kwaad.

 2.   
  Petor's avatar

  L30N schreef, "Wat jammer en wat een onzinreden! Alsof mensen zitten te wachten op een Nederlandse lokalisatie van Journey. En dan spelen die Duitsers en Fransen maar een keertje gewoon een game in het Engels, kan ook geen kwaad."

  Als het om lokalisatie gaat, gaat Leon altijd stampen met zijn voetjes!

  In dit geval terecht ook ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Petor schreef, "

  ”L30N” schreef, "Wat jammer en wat een onzinreden! Alsof mensen zitten te wachten op een Nederlandse lokalisatie van Journey. En dan spelen die Duitsers en Fransen maar een keertje gewoon een game in het Engels, kan ook geen kwaad."

  Als het om lokalisatie gaat, gaat Leon altijd stampen met zijn voetjes!
  In dit geval terecht ook ;)"

  Dus met lokalisatie bedoelen ze dat in plaats van dat er op het hoesje bij Game Mania staat ‘Journey’ in het Engels dat er dan ‘Reis’ staat in het Nederlands met een Nederlandse tekst op de achtergrond en als boekje. En ga zo maar door in het Italiaans, Spaans, Duits, Russisch. Onzin. Dan importeer ik hem gewoon wel uit Amerika want ik zit hier juist op te wachten.

 4.   
  Stubborn's avatar

  Lame games, maar nog lamer excuses

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Dan doet sony deze maar niet lokaliseren en wel in de winkel leggen bij ons.

 6.   
  zombieschaap's avatar

  makkelijker om te downloaden, hoef een CE nodig ๐Ÿ™‚ Ik heb ze al ๐Ÿ™‚