GN Poll: Ik speel graag indiegames

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 11 juni, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De E3 was toen net voorbij en we concludeerden dat het al met al een geslaagde beurs was. Maar wie was naar jullie mening de echte winnaar? Was het EA met Crysis 3, Microsoft met Halo 4, Nintendo met de Wii U, Sony met Beyond of Ubisoft met Watch_Dogs? We waren benieuwd naar jouw mening en vroegen je de volgende zin af te maken: “De grote winnaar van de E3 2012 is…” Toen bleek dat de GamersNET-bezoekers het roerend met elkaar eens zijn: ruim driekwart van de stemmers ziet Ubisoft als de absolute winnaar. Microsoft eindigt op de tweede plaats met een schrille 8 procent, op de voet gevolgd door Sony met 7 procent. EA en Nintendo delen de laatste plaats. Een greep uit jullie reacties:

Xboxfan:

Voor mij is het microsoft. Niet omdat die de beste games hadden, maar omdat daar de meeste mensen bij waren. Zo was de chat hier op gamersnet van de microsoft persconferentie het volst en keken ook vrijwel al mijn Xbox Live vrienden ernaar via de app. Het is vooral leuk wanneer je met vrienden op de bank ernaar gaat kijken en over sommige dingen te grappen die je ziet gebeuren, wat ik met de microsoft persconferentie dus allemaal meemaakte. Ik heb de Ubisoft persconferentie nog niet gezien, maar ik hoor dat die heel goed was. Qua games verwacht ik dus dat dat mijn beste wordt, maar ik zal voor nu blijven gaan voor de fun.
jaime360gamer:
De grote winnaar is zonder twijfel Ubisoft. Zij komen onder andere met vette games zoals Assassins Creed 3,Far Cry 3 en Splinter Cell Blacklist maar wisten als enigste ook met een echte verrassing te komen namelijk Watch Dogs. En dat is gewoon echt ontzettend knap omdat niemand ook maar iets van die game wist terwijl alles altijd van te voren uitlekt. En dat is ook meteen waar de E3 voor mij om draait enerzijds natuurlijk de fantastische games maar toch hoop je altijd verrast te worden en dat deed Ubisoft. Chapeau!!
Hitman047:
Wat is dat nou weer voor een vraag? Is gras groen? Is water nat? Is Ubisoft de grote winnaar van de E3 2012? Lijkt me toch vrij duidelijk.

Ubisoft heeft voor de komende periode niet alleen de sterkste line-up, ze kwamen ook met dé (enige) grote verrassing van de E3. Waar de meeste grote ontwikkelaars op safe spelen, door nieuwe delen uit te brengen van franchises die zich al keer op keer bewezen hebben, heeft Ubisoft de ballen om vanuit het niets met een compleet nieuwe IP te komen. De onverwachte aankondiging van Watch Dogs was tevens één van de beste die ik in lange tijd heb gezien: Geen slap verhaal, geen vage trailer of alleen een schimmige afbeelding, maar direct keiharde, vloeiende, afgewerkte gameplay. Met op het einde toch die subtiele teaser die je naar meer laat verlangen…

Ubisoft de grote winnaar van de E3? Dat is geen vraag, dat is een feit!

Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Het is een steeds populairder wordend fenomeen: indiegames. Deze spelletjes worden gemaakt door kleine, onafhankelijke ontwikkelaars en zijn enkel digitaal te verkrijgen. Het gaat hier meestal niet om volwaardige titels, maar dat is ook altijd af te zien aan de lagere prijs. Speel jij graag indiegames, of word je niet warm van dit soort spelletjes? Laat het ons weten door antwoord te geven op de volgende stelling:

Ik speel graag indiegames

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  bender's avatar

  Ja, vaak zijn de indiegames de games die iets nieuws durven doen en dat komt vaak goed uit. Zo vind ik limbo, fez of the dishwasher echt prachtige games.

 2.   
  Broodbeleg's avatar

  Vergeet indiegames zoals Audiosurf en Beathazard niet. Geweldige games op jouw muziek. Heb in Audiosurf al bijna 200 uur gestopt. Dit is meer dan sommige AAA-titels en dat voor een fractie van de prijs.

 3.   
  Fox's avatar

  Torchlight 1/2 zijn ook indie games en die vind ik toch echt wel beter dan diablo3.

 4.   
  Slayer61's avatar

  bender schreef, "Ja, vaak zijn de indiegames de games die iets nieuws durven doen en dat komt vaak goed uit. Zo vind ik limbo, fez of the dishwasher echt prachtige games."

  Inderdaad, terwijl grote bedrijven Call of Duty 28 en Battlefield 12 maken, maken indie developers iets origineels en vernieuwends.

 5.   
  ronineter's avatar

  Audiosurf en minecraft alleen bij mij

 6.   
  TheUltimateZerg's avatar

  Indiegames zijn vet. Het zijn meestal spellen gemaakt door kleinere & afhankelijke studio’s en devs,
  die toch vaak best wel interresante ideeen hebben voor spellen. Kijk bijvoorbeeld naar Bastion. Goede actiongame, ziet er mooi uit,aaibaar, je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt (door middel van bepaalde items in het spel zelf) , de manier hoe het spel onder je voeten zichzelf opbouwt en hoe het verhaal letterlijk aan je verteld word, en alles wat jij doet ook een bepaalde vertelling krijgt,is uniek. Ik heb dat nog nooit eerder gezien, En het maakt Bastion ook zeer vermakelijk en het geld heel erg waard.
  Ik speel meer Indie games dan ..hoe moet ik het noemen.. Non indie games. ( 😛 )
  Niet alleen omdat ik ze veel koop omdat de devs het geld verdienen omdat de kosten meestal uit eigen zak en donaties komen, maar ook omdat het toch meestal zeer vermakelijke spellen blijken.
  Voor mensen die graag eens een goede indiegame willen spelen, ik raad aan :

  Bastion,Limbo,Terraria,SPAZ,Machinarium,Braid,
  Cthulhu Saves The World, Dungeon Defenders,Dungeons Of Dredmor,
  Magicka,Defence Grid,VVVVVV (jap da’s echt de titel ^^; ), Super Meatboy,
  Binding Of Isaac, Sanctum, Nightsky HD,
  Eversion (Ziet er heel cheap en cute uit,maar blijkt bes wel disturbing :I )
  Bittrip,Audio Surf en natuurlijk Minecraft.

  Indies hebben goede en vette ideeen, en de devs verdienen echt alle steun en donaties.
  Als je van je eigen budget een spel kan ontwikkelen waar meer tijd en plezier te vinden is als hedendaagse miljoenen-budget spellen, Da’s toch een behoorlijke prestatie. Het is alleen jammer dat Indie niet zo heel bekend is hier in nederland. 🙁
  Gamersnet,Ik vind het top dat jullie deze poll gedaan hebben,
  Wie weet wat voor vette games er nu door de anderen ondekt gaan worden 🙂

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Indiegames, wat zijn dat? 😮

 8.   
  nuclearnemo's avatar

  Als het een goede game is maakt het voor mij niet uit wie het gemaakt heeft. Of het nu indie is of niet. Ik let niet zoveel op de maker maar meer op de game zelf….

 9.   
  toqeer's avatar

  ja ik wil eindelijk ook eens iets origineels zien dan alleen maar call of duty
  ze een gwn een vette game maken gwn iets als assasins creed ofz 🙂

 10.   
  Remco_MUFC's avatar

  Geen flauw idee wat indiegames zijn. 😆