Sony: Nieuwe IP’s zijn nodig in de game-industrie

De baas van Sony Computer Entertainment, Andrew House, is een van de grootste voorstanders van nieuwe IP’s binnen PlayStation. Hij noemt het zelfs absolutely critical om als gamebedrijf met nieuwe franchises en ideeën te komen.

We’ve always felt that the strength of our platform has been a kind of symbiotic relationship between the platform being created and strengthened by new experiences. And then that reinforcing the strength and one hopes the longevity of the platform overall.
House voelt dat de kracht van Sony’s platform een soort symbiotische relatie is tussen het creëren en het versterken van nieuwe ervaringen. En door elke keer PlayStation te versterken met volledig nieuwe games, verleng je tevens de levensduur van een console, aldus House.
It is part of the role of a platform holder to have the confidence and to make the investment where necessary to show that six years into a lifecycle, there is a significant audience that is going to actively peruse new IP. And the onus on that is to deliver on those expectations.
Bovendien vindt de beste man het raar om te denken dat een console alleen in de eerste twee levensjaren moet innoveren en met nieuwe IP’s moet komen. Publiek trekken is ook in een later stadium net zo belangrijk en Sony heeft dan ook een andere kijk dan veel bedrijven. Sony investeert waar nodig in franchises en acht het noodzakelijk na zes jaar nog steeds te innoveren en met games te komen als The Last of Us en Beyond: Two Souls. Hij zegt dat het bedrijf aan deze verwachtingen moet voldoen.

Wat vinden jullie; moeten ontwikkelaars en uitgevers alleen de eerste paar jaar met franchises komen en deze volledig uitbouwen in een of meerdere generaties? Of is het belangrijk in een later stadium met nieuwe IP’s te komen?

  1.   
    G-6's avatar

    Ik heb ook liever wat nieuws dan telkens hetzelfde. Als er alleen maar vervolgen komen zit ik na een tijdje ook van: nu ken ik het wel en kom eens met wa nieuws.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Vooral de Xbox heeft er wel een paar nieuwe nodig.

  3.   
    sthij's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Vooral de Xbox heeft er wel een paar nieuwe nodig.
    "

    Ben ik het mee eens xbox heeft er niet veel meer maar halo is toch wel de grootste 😛

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ik zeg doen! 🙂

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Nieuwe ip zijn zeker nodig je kan wel merken dat we aan einde van consoles leven duur zitten met deel 3 of 4 of 5 eind van het jaar al.
    Een goed vervolg is niet erg maar nieuwe ip zijn altijd welkom.

  6.   
    Steen's avatar

    Iets nieuws is altijd leuk, maar mensen willen zeker zijn dat iets leuk is, daarom kopen ze vaak de hele serie, en valt daar ook meer geld mee te verdienen.

  7.   
    RenevdGijp's avatar

    Er mag nu wel weer een lading komen, het jaar van Dragon Age en Mirror’s edge zat vol nieuwe IP’s, maar nu is het weer wat karig en komen veel deeltjes 2 en/of 3. Maar met alleen al Watch_Dogs ben ik eigenlijk wel blij!

  8.   
    toqeer's avatar

    sony heeft toch wel de beste exlusives en ja xbox heeft er ook wel paar
    nodig in de toekomst 😛

  9.   
    tijs_vp's avatar

    Voorlopig een mager jaartje inderdaad.
    Hoewel een nieuw deel in een franchise niet slecht hoeft te zijn. De uitdaging van de ontwikkelaar om te vernieuwen is hier soms groter en dat maakt het (soms) interessant.