Gamersnet.nl

Microsoft kondigt Microsoft Surface tablet aan

Microsoft heeft gisteren aangekondigd dat ze hun eigen tablets op de markt gaan brengen, Microsoft Surface genaamd. Er zullen twee verschillende versies uitgebracht worden, eentje die op Windows RT draait en de andere versie zal compatible zijn met Windows 8 Pro. De Windows 8 versie zal iets dikker zijn en over meer opslagruimte beschikken, 64 GB en 128 GB in plaats van 32 GB en 64 GB voor de Windows RT variant. Het scherm zal een doorsnede van 10.6 inch krijgen.

Ook zal de Surface geleverd worden met een speciale cover met ingebouwd keyboard, dat in twee varianten zal verschijnen. De Touch Cover zal zoals de naam al zegt gebruik maken van een soort touchscreen om te typen. Heb je liever een ‘normaal’ toetsenbord, dan kun je kiezen voor de Type Cover.

Prijzen voor deze nieuwe Microsoft tablet zijn nog niet genoemd. Deze zullen pas vlak voor de launch bekend gemaakt worden. De Windows RT Surface zal hoogstwaarschijnlijk zijn opwachting gelijktijdig met de release van Windows 8 krijgen en de versie met Windows 8 zal zo’n drie maanden later in de winkels liggen.