Hugh Laurie naast Jackson en Oldman in RoboCop remake

De originele RoboCop van onze eigen Paul Verhoeven blijft een ware cult klassieker over de omgebouwde politieagent Murphy. Al enige tijd zijn filmstudio’s MGM en Sony bezig met een remake. We weten dat het niet zo maar een herhalingsoefening gaat worden. De Braziliaanse regisseur José Padilha, de film wordt zijn eerste Hollywoodfilm, gaat meer over het ontstaan van RoboCop dan het origineel laat zien. Hoe transformeert iemand in een cyborg?

De nieuwe RoboCop is al gevonden, upcoming man Joel Kinnaman (the Killing) vertolkt de titelrol. Matthias Schoenaerts maakte ook kans maar vond de bewuste rol geen goede stap voor zijn carrière. Leuker zijn de bijrollen die lijken weggelegd voor topacteurs. Zo zal Gary Oldman de arts/bedenker spelen van RoboCop en is Samuel L. Jackson een belangrijke media magnaat.

Elke held heeft natuurlijk een sterke tegenstander nodig. Die lijkt in de vorm van Hugh ‘House’ Laurie te verschijnen. De Brit is in onderhandeling om de rol van foute baas van Omnicorp, het bedrijf dat RoboCop creëerde, op zich te nemen.

De film moet volgend jaar in de zomer te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren