CrewGrounds: De grote winnaar van de E3 2012 is…

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

De grote winnaar van de E3 2012 is…

Peter Bouwman
Ubisoft
Er zijn een hoop bizarre discussies gaande over de vraag of deze beurs een teleurstelling was. Mensen, deze E3 was kwalitatief geweldig! Natuurlijk werden we weinig verrast, omdat we de meeste titels al zagen aankomen, maar laten we eerlijk zijn. Zijn we niet een beetje verwend geworden als we vinden dat deze E3, die zoveel goede games heeft gebracht, een teleurstelling was. We zitten aan het einde van deze consolecyclus en dat betekent ten eerste dat alle ontwikkelaars alles uit de huidige apparaten weten te halen (en dat hebben we gezien!) en ten tweede zijn er minder ontwikkelaars beschikbaar, omdat een aantal bezig is met games voor de volgende generatie. Dubbel goed nieuws wat mij betreft.

Daarbij is Ubisoft uiteraard de grote winnaar, want deze uitgever heeft echt alleen maar toptitels in huis. Zes geweldige games hebben ze getoond waarvan een geweldige nieuwe IP en twee sterke titels voor de Wii U. Zowel in de diepte als in de breedte zonder twijfel de grote winnaar van de E3.

Wester Wagenaar
Ubisoft
Hoe graag had ik gewild dat ik hier Nintendo kon invullen? Het had zo mooi kunnen zijn. Als het Japanse bedrijf alleen al met een nieuwe Zelda voor de Wii U was gekomen, hadden ze voor mij de E3 al gewonnen. Hoewel ik uiteraard weet dat dergelijke spellen gewoon in ontwikkeling zijn, kun je natuurlijk moeilijk gaan oordelen over hetgeen je niet hebt gezien. De grote winnaar is Ubisoft, daar zij eigenlijk de enige waren die wél met een grote verrassing wisten te komen: Watch_Dogs.

Daniël de Zwart
Ubisoft
Ook ik had, naast Wester, graag een ander bedrijf willen noemen: Sony. Het bedrijf heeft namelijk geniale titels in de planning staan, zoals The Last of Us, Beyond: Two Souls, God of War: Ascension en nog veel meer, waar ook titels voor de Vita bij zitten. Echter, wat ik bij een beurs wil zien, zijn verrassingen. En hoewel er nog geen beelden waren uitgelekt van Quantic Dream’s titel, wisten we wel dat er iets aan zat te komen. Ubisoft had Assassin’s Creed III, Far Cry 3, Splinter Cell: Blacklist en natuurlijk ook nog Watch_Dogs. Niets was nog uitgelekt en Ubisoft heeft daarom de show gestolen. Niemand kon daar meer overheen, zolang de andere bedrijven alleen al bekende titels toonden.

Johan Lubbers
Ubisoft
Nintendo viel mij minder tegen dan ik van veel anderen hoor. Het belangrijkste vind ik namelijk dat de Wii U ook een normale controller krijgt (voor Smash Brothers!), echte pookjes in plaats van sliders en natuurlijk enkele goede games. Die eerste twee zijn bevestigd en Nintendo Land zag er uit als een prima demo. Toch wint Nintendo niet, omdat er geen grote game is aangekondigd die wij mist te boeien. Dat deed Ubisoft wel. En wat voor een game: Watch_Dogs ziet er echt prachtig uit! Dit spel, samen met beelden van Assassin’s Creed, Far Cry 3 en Rayman Legends, zorgt ervoor dat voor mij Ubisoft de winnaar van de E3 is.

Leon Stougie
Sony
Het moge duidelijk zijn dat Ubisoft eigenlijk de grote winnaar is van de E3. Die persconferentie heb ik echter als enige gemist, omdat ik toch wel wat slaap kon gebruiken. Daarom heb ik voor een andere winnaar gekozen, namelijk Sony. The Last of Us, Beyond Two Souls en God of War: Ascension zagen er prachtig uit en die eerste twee games beloven ook echt te gaan vernieuwen.

Leon Kempers
Ubisoft
Het is misschien niet heel origineel, maar ook ik ga voor Ubisoft. Het Franse bedrijf toonde mijn drie favoriete games van de show (Splinter Cell: Black List, Watch_Dogs en Far Cry III) en daar kan uiteraard geen enkele uitgever tegenop. Ik twijfelde even, maar nu ben ik er zeker van: we gaan een prachtig gamejaar tegemoet.

 1.   
  Neolite's avatar

  Met name Watch_Dogs heeft mij toch wel heel erg enthousiast gemaakt. Ben overigens wel heel erg benieuwd welke concessies Ubisoft heeft moeten doen om het spel er zo mooi uit te laten zien. Ik vrees het ergste.

 2.   
  RenevdGijp's avatar

  Yes, met name Watch_Dogs heeft vele hun hartje sneller doen laten kloppen, het was een verassing, niemand zag het aankomen. Samen met hun andere ijzer sterke titels, en veel concurrentie die eigenlijk beetje teleursteld en/of geen verassingen laat zien.

 3.   
  ps3 gek's avatar

  Ik ben eigenlijk niet zo verrast met watch dogs. Ik vond de E3 dan ook beetje tegenvallen. 😉

 4.   
  jamrex007's avatar

  Ik kijk wel uit naar The Last of Us dus vind Sony de grote winnar. Bij Ubisoft kijk ik alleen uit naar Splinter Cell Blacklist, maar ook EA mag er wezen met Crysis 3.

 5.   
  Sub-Zeuro's avatar

  RenevdGijp schreef, "Yes, met name Watch_Dogs heeft vele hun hartje sneller doen laten kloppen, het was een verassing, niemand zag het aankomen. . "

  Mee eens +1

 6.   
  DravirHE's avatar

  Vooral Watch Dogs heeft het helemaal gemaakt, ook bij mij 🙂
  Daarom heb ik ook Ubisoft gestemd.