Toekomstige titels Thatgamecompany niet meer exclusief voor PlayStation 3

Thatgamecompany heeft met titels als Journey, fl0w en Flower enkele van de best beoordeelde PlayStation Network-games op haar naam staan. Tot teleurstelling van veel bezitters van een PC of Xbox 360 ontwikkelde het bedrijf enkel spellen voor de console van Sony, maar daar is nu verandering in gekomen. Thatgamecompany heeft namelijk maar liefst 5,5 miljoen euro bij elkaar geschraapt en daardoor is het bedrijf nu in staat om multiplatform-titels te ontwikkelen.

In 2006 sloot Thatgamecompany een deal met Sony waardoor de ontwikkelaars verplicht waren om hun eerste drie spellen exclusief voor de PlayStation 3 uit te brengen. Met Journey heeft men inmiddels aan die eis voldaan en dat geeft het bedrijf volgens mede-oprichter Jenova Chen de kans om spelers een “optimale ervaring” te bieden. Welk project we in de toekomst mogen verwachten van de creatieve meesterbreinen van Thatgamecompany, is vooralsnog een raadsel.

  1.   
    Tweek's avatar

    Awesome, Als Xbox/Semi-PC gamer heb ik altijd al een van die games willen proberen, Kijken met wat voor nieuws ze gaan komen.

  2.   
    Stubborn's avatar

    ik heb beiden maar nog nooit die genoemde spellen gespelled/gekocht, misschien is het mijn soort niet maar ik vind het altijd leuk dat iedereen toegang krijgt aan alles 🙂

  3.   
    NightHawk's avatar

    Hopelijk wel nog altijd even goed!

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Was al behoorlijk lang bekend..

    Maar ben benieuwd naar de vrijheid die ze nu wel of eventueel niet hebben. Als het maar weer iets creatiefs is en ze niet de mainstream kant op gaan.