Miyamoto wil wel eens een first-person shooter maken

Shigeru Miyamoto heeft aangegeven dat hij graag eens een first-person shooter zou willen maken. Hoewel Miyamoto bekend staat als het brein achter onder andere Mario, Pikmin en The Legend of Zelda wil hij dus ook wel eens iets heel anders doen. Mocht je nu gelijk hoop hebben op een toffe Wii U-shooter uit de handen van Miyamoto, moeten we je teleurstellen. De Japanner geeft namelijk aan dat hij er te weinig tijd voor heeft:

I actually do kind of want to make a first-person shooter, but I don’t have time.
De gameontwerper zou het ontwikkelen van een first-person shooter wel heel anders aanpakken dan normaal, claimt hij. Miyamoto zou zich focussen op het onderzoeken van de wereld en dit in samenwerking met andere personen:
Rather than necessarily the question of ‘What kind of weapon do I have?’ in a first person shooter or ‘What kind of effect does that have on an enemy?’, I think that the structure of a first-person shooter is something that’s very interesting. Having that 3D space that in theory you are in and being able to look around and explore that-particularly being able to do that in conjunction with another person-is very interesting.

 1.   
  tijn80's avatar

  Miyamoto zat toch ook achter de Metroid Prime-trilogie? Dat is is toch een (soort van) FPS?

 2.   
  RenevdGijp's avatar

  ”tijn80″ schreef, "Miyamoto zat toch ook achter de Metroid Prime-trilogie? Dat is is toch een (soort van) FPS?"

  Zat hij inderdaad ook achter, maar ik zou het wel wat vinden, laat hem maar een FPS maken, maar hopenlijk wel realistisch en niet à la Mario stijl, toch niet echt shooter stijl!

 3.   
  GamerJaime's avatar

  RenevdGijp schreef, "

  ”tijn80″ schreef, "Miyamoto zat toch ook achter de Metroid Prime-trilogie? Dat is is toch een (soort van) FPS?"

  Zat hij inderdaad ook achter, maar ik zou het wel wat vinden, laat hem maar een FPS maken, maar hopenlijk wel realistisch en niet à la Mario stijl, toch niet echt shooter stijl!"

  HAHAHA Mario met een Shotgun! NICE!! Ik zeg doen! 😀 Als die game er komt haal ik me een WiiU.

 4.   
  firehopper211's avatar

  ”tijn80″ schreef, "Miyamoto zat toch ook achter de Metroid Prime-trilogie? Dat is is toch een (soort van) FPS?"

  Eigenlijk zit Retro Studios er geloof ik er orgineel achter.

  Dit zou wel eens de allereerste japanse FPS ooit kunnen worden, maar Miyamoto moet vooral goeie ideën voor z’n games hebben, aangezien zien die z’n ideën krijgt door inspiratie vanuit de echte wereld en wat dagelijks ook in z’n jeugd is gebeurd wat best altijd leuk resultaat geeft.

 5.   
  WesterW's avatar

  Miyamoto was de producer van Metroid Prime, hoewel Retro Studios, gevestigd in Texas, de game heeft ontwikkeld. Een begeleidende rol heeft de man vast gehad, maar ik twijfel aan de druk die hij vanuit Japan kon uitoefenen op het project. Een shooter heeft hij dus niet echt gemaakt.

  Overigens zijn de Metroid Prime-games geen shooters 😉