Slechte tijden voor Silicon Knights; ontslaat opnieuw werknemers

Het lijkt niet goed te gaan met Silicon Knights. Een half jaar geleden ontsloeg het bedrijf nog meer dan de helft van haar werknemers. Nu moeten er weer enkele van de veertig resterende werknemers vertrekken. Dit vertelde Denis Dyack, het hoofd van Silicon Knights:

We are scaling back to a core group and focusing all our efforts on future opportunities/
Ook op andere gebieden zit het niet mee voor het bedrijf. Onlangs verloor Silicon Knights namelijk de rechtzaak tegen Epic Games, die jaren geleden is begonnen. Silicon Knights moet 4,5 miljoen dollar aan Epic Games betalen voor het gebruiken van de Unreal 3-engine in het spel Too Human. Denis Dyack heeft wel gezegd dat hij in beroep gaat tegen de beslissing.

Als laatste ging er ook het gerucht de ronde dat Nintendo de opvolger van Eternal Darkness niet meer door Silicon Knights laat ontwikkelen. Denis Dyack zei hierover zonder in details te gaan:

As to the rumor about Nintendo, it is not true and has no basis in fact.
Hopelijk lukt het Dyack zijn bedrijf weer op de rails te krijgen; we wachten namelijk al erg lang op Eternal Darkness 2.

 1.   
  firehopper211's avatar

  Zoveel game bedrijven die verlies draaien de laatste tijd. 🙁

  Het zijn duistere tijden.

 2.   
  -Arthur-'s avatar

  Eternal Darkness 2? Wow! Wist ik niets van. Eternal Darkness is naar mijn mening nog steeds 1 van de beste games aller tijden. 😉