SmartGlass ondersteuning voor alle grote aankomende Microsoft games

SmartGlass zal worden ondersteund door alle grote aankomende parels die Microsoft op de markt zal brengen dit najaar. SmartGlass is een nieuwe service die het mogelijk maakt om real-time informatie op je tablet of smartphone mee te lezen tijdens het spelen van een game of tijdens het bekijken van media content op je Xbox console. De eerste game die volop gebruik gaat maken van de nieuwe service is Halo 4, waarbij tijdens de E3-persconferentie een demo werd getoond waarop te zien was dat je real-time informatie op je tablet zult krijgen over hetgeen je op focust in de game. Zo keek Master Chief naar een schip dat neergestort was en kon hij deze scannen, waarna er volop informatie beschikbaar kwam op het tablet-scherm.

Corporate Vice President Phil Spencer heeft aangegeven dat alle AAA-titels van Microsoft dit najaar deze nieuwe software zal ondersteunen. SmartGlass zal dynamisch en intelligent weten welke game er gespeeld wordt op jou account, waardoor je niet in of uit hoeft te loggen. Het starten van de SmartGlass applicatie is voldoende en de software zal automatisch Halo 4 informatie tonen wanneer die game gespeeld wordt.

You don’t have to log in and out of each app – you know, ‘I’m gonna start the Mass Effect app, and now I’m gonna start the Game of Thrones app.’ So you have this surface, this smart surface, that sits on any device that you already own that’s always in sync with what’s happening on the television, and it knows where to go and grab the right content to display at the right time, to make sure that if you’re playing Halo, then the Halo surface is available on SmartGlass,
Wij bij GamersNET zijn uiterst benieuwd naar SmartGlass en haar invloed op de game-industrie. Wat vinden jullie van deze nieuwe service van Microsoft?

 1.   
  yostiemontana's avatar

  Maar op deze manier let je toch niet meer op wat er gebeurt op het scherm? Al ben je natuurlijk niet verplicht om van Smartglass gebruik te maken 😛

 2.   
  Neolite's avatar

  Het is een hele leuke optionele functie. Echter heb ik liever dat Microsoft even een paar lekkere grote titels aankondigt. Het uitbrengen van een deel X wordt een beetje voorspelbaar.

 3.   
  Tha Destiny's avatar

  Overbodige functie, ik kan niet op twee schermen tegelijk kijken. Zodra je moet focussen op de game verliest het tablet zijn functie, wanneer er een rust moment is zou de content van het SmartGlass ook gewoon op de TV kunnen,

 4.   
  Fox's avatar

  Denk dat het ook zo is zoals battlelog alleen dan over meer games.

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Ik zie op deze manier de functie niet echt werken je moet 2 schermen in de gaten en waar je tablet of smartphone weg leggen je moet er door altijd van het belangrijke scherm weg kijken.
  Dan vind ik het bij de wii u beter uit gewerkt dat je het gewoon vast hebt het 2de scherm.

 6.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Ik vind gadgets voor bij een console meestal interessant omdat ik altijd opzoek ben naar een betere spelbeleving en als dat uitgebreid moet worden met een bijbehorende gadget, dan zou ik het graag willen uitproberen of het iets is…maar meestal is de aanschaf ervan een beetje prijzig en kan ik daarom ook niet alles uitproberen, maar bij SMARTGLASS hoef je dus geen extra apparaat aanteschaffen mits je een smartphone hebt of een tablet pc…dus (bijna) gratis uitproberen!! Denk dat het de game beleving er wel mee verruimt…slimme zet M$ 🙂

 7.   
  RenevdGijp's avatar

  Hele goede zet van Microsoft. Zowel gameplay technise als multimedia apparaat. Als ik nu opnieuw moest kiezen tussen PS3 of Xbox had ik Xbox gehaald!