EK Film: Poule D

Ook ons eigen film EK is vandaag toe aan poule D. Na deze ronde kunnen we de eerste balans opmaken van de acht films die het meeste kans lijken te maken op de kwartfinales. Wie grijpen de leiding in de vierde poule? De keuze is aan jou. Voor de spelregels en het hele overzicht van de deelnemende films, klik je hier.

Over tot de orde van de dag. De eerste wedstrijd is Frankrijk – Engeland, oftewel Intouchables tegen V for Vendetta.

VS
Intouchables: Een waargebeurd verhaal, over een aristocraat die volledig verlamd raakt en een hechte band opbouwt met zijn uit de buitenwijken afkomstige verzorger.
V for Vendetta: Een geheimzinnige vrijheidsstrijder, alleen bekend onder de letter ‘V’, zet terrorisme in als strijd tegen de totalitaire staat waarin hij leeft. Als hij een jonge vrouw van de geheime politie redt, lijkt hij een bondgenoot te hebben gevonden.
Nou is dat natuurlijk al een topwedstrijd te noemen, maar ook in de andere strijd staan bepaald niet de minste films tegenover elkaar. We mogen bij poule D dan ook met recht spreken van een poule des doods. Want de andere twee die het tegen elkaar opnemen, zijn Lord of War en The Girl With the Dragon Tattoo.

VS
Lord of War: Een wapenhandelaar zoekt de absolute grenzen van zijn moreel besef en de fijnste mazen in de wet om zijn beroep uit te oefenen terwijl Interpol in zijn nek hijgt.
The Girl With the Dragon Tattoo:Een journalist krijgt de opdracht het mysterie op te lossen rond een vrouw die al 40 jaar vermist – of dood – is. Daarbij krijgt hij hulp van een jonge vrouwelijke hacker.
Om verwarring te voorkomen: er zijn natuurlijk twee versies van The Girl With the Dragon Tattoo. Hier gaat het om de originele film, de Zweedse versie dus. Dit omdat het de eerdere versie is, maar niet in de laatste plaats ook omdat deze veel meer connectie heeft met Zweden.

Rest mij nog te zeggen: laat het stemmen beginnen, en moge de beste films weer winnen! Laat je stem achter in een reactie op dit bericht, of op het bericht dat we plaatsen op de MoviesNET facebook pagina.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren