Microsoft: Xbox 360 heeft nog meer dan twee jaar te gaan

Er gaan al lange tijd geruchten dat de Xbox 360 niet ver meer van ons verwijderd is. Even leek het er zelfs op dat het apparaat afgelopen E3 al aangekondigd zou worden, maar deze verhalen werden door Microsoft al snel de kop ingedrukt. Desalniettemin lijkt het vrij zeker dat we eind 2013 een nieuwe Xbox mogen verwachten, al beweerde Phil Spencer, hoofd van Microsoft Studios, in een interview dat de Xbox 360 op z’n minst nog twee jaar meegaat:

Right now the Xbox 360 is really healthy and it’s doing incredibly well. I think the 360 has a lot more than two years [left]. It has legs for a long time.
Volgens Spencer is dit de periode waarin er pas echt goede content verschijnt voor de Xbox 360:
Microsoft entered this space with the original Xbox 11 years ago, and we’re committed for the long-term. The nice thing about the Xbox 360 right now is we’re the number one console globally. We’re able to bring in new content and still support the best of the core games. It’s a platform that has really reached scale; this is the time when you really see the great content showing up.
Microsoft heeft al meermaals laten weten dat de Xbox 360, die sinds 2005 in de winkels ligt, een levenscyclus moet krijgen van tien jaar. Toch liet Chris Lewis, baas van Xbox Europa, in augustus al weten dat er tijdens de laatste jaren van die levenscyclus best een Xbox 720 kan bestaan.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Moet in de eerste zin niet Xbox 720 staan vanplaats 360? Daarnaast heb ik nog nergens gelezen tot de nieuwe xbox 720 gaat heten! Dit zijn geruchten wat al jaren rondgaan.

  Daarnaast verbaasd mij gewoon tot zowel Sony als Microsoft een krachtig apparaat op de wereld hebben gebracht wat zeker 10 jaar meegaan! Knap werk van ze allebei, ook al blijf ik erbij tot PC de beste platform blijft maar op een oude PC van 10 jaar zal niet meer veel werken……

  Terwijl op de Xbox 360 en Playstation 3 jaarlijks zowel grafisch gebied en gameplay vooruit gaan!

 2.   
  RenevdGijp's avatar

  Logisch dat het sowieso twee jaar wordt, volgende de E3 op zijn vroegst aangekondigd, en pas het jaar daarop in de winkel, in het vroegste scenario. Maar ik wil nieuwe consoles!!!!!!

 3.   
  GamerJaime's avatar

  RenevdGijp schreef, "Logisch dat het sowieso twee jaar wordt, volgende de E3 op zijn vroegst aangekondigd, en pas het jaar daarop in de winkel, in het vroegste scenario. Maar ik wil nieuwe consoles!!!!!!"

  Ja ik ook!! Niet dat ik daar geld voor heb maar als ik die Watching Dogs beelden zie,FUCKING hell zeg!!

 4.   
  FishHookz's avatar

  Ik kan nog wel wachten ๐Ÿ˜‰

 5.   
  lassieman's avatar

  Ze zeggen natuurlijk ook niet dat hij bijvoorbeeld volgend jaar al komt, dan koop niemand nog een nieuwe Xbox360 ๐Ÿ˜‰

 6.   
  SonyBoy's avatar

  jaime360gamer schreef, "

  ”RenevdGijp” schreef, "Logisch dat het sowieso twee jaar wordt, volgende de E3 op zijn vroegst aangekondigd, en pas het jaar daarop in de winkel, in het vroegste scenario. Maar ik wil nieuwe consoles!!!!!!"

  Ja ik ook!! Niet dat ik daar geld voor heb maar als ik die Watching Dogs beelden zie,FUCKING hell zeg!!"

  Watch dogs is toch huidige generatie? Toch wel blij hiermee eigenlijk, want heb nog niet zo gek lang geleden een nieuwe xbox gekocht, omdat mijn oude kapot was.

 7.   
  captain08's avatar

  AWESOME, dan komt de PlayStation 4 dus ook niet voor 2014, dus komt Star Wars 1313 waarschijnljk ook naar de PS3, want een PS3 kan Watch Dogs ook aan!! ๐Ÿ˜€ 8) ๐Ÿ™‚

 8.   
  mmx's avatar

  er komen nog best mooie titels voor de X360 dus relax laten ze dat nieuwe ding eerst maar eens goed ontwikkellen en hem dan zonder kinderziektes releasen,en niet zoals de eerste X360 die vol zat met kinderziektes .

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  2 jaar nog ik heb van de week al in een tas gestopt staat al zo lang uit ๐Ÿ˜†

 10.   
  Danielle.k's avatar

  4 jaar mag van mij ook nog wel :D, ik weet zeker dat ik over 2 jaar er toch geen geld voor heb om ernaast ook nog eens games ervoor te moeten kopen, dus van mij hoeft het nog niet.

 11.   
  -Arthur-'s avatar

  Mooi! Dan kan ik ondertussen nog anderhalf jaar van mijn Wii U genieten, voordat die weer wordt overschaduwd door de gelikte graphics van de nieuwe generatie consoles van de 2 concurrenten. ๐Ÿ˜‰

 12.   
  Sem_The_Man's avatar

  Ben er blij mee.
  Heb echt geen geld voor een nieuwe console. ๐Ÿ˜›