Sony ondersteunt 3D-gaming nog steeds

De afgelopen twee jaar speelde 3D-gaming een grote rol op Sony’s E3-persconferenties. In 2011 werden er verschillende driedimensionale titels aan het publiek getoond (waaronder Uncharted 3: Drake’s Deception) en het jaar daarvoor kregen alle aanwezigen zelfs een 3D-bril aangeboden waarmee ze Killzone 3 live in 3D konden beleven! Dit jaar schitterde de techniek echter door afwezigheid en dat maakte veel bezitters van een 3D-TV angstig.

Sony Computer Entertainment Europe-directeur Jim Ryan stelde deze mensen zojuist in een interview gerust. Het bedrijf ondersteunt 3D-gaming namelijk nog steeds. 3D is echter niet meer zo nieuw als het twee jaar geleden was en daarom werd er geen aandacht aan besteed tijdens de persconferentie:

I just think that it’s something that’s now moving into the mature phase. You only have so much time at these things, and there was an attempt at yesterday’s conference to make it shorter – which I thought was excellent.

3D was the new thing two years ago, it’s not the new thing anymore – it’s just part of the bedrock of content development and publishing.

Toen de interviewer aan Ryan vroeg of grote first party-titels 3D standaard zullen ondersteunen, antwoordde hij:
Where appropriate, yes. Not where it doesn’t make sense, but where appropriate – absolutely.
Er zijn momenteel al meer dan honderd 3D-games verkrijgbaar voor de PlayStation 3.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat sony 3d gaming wel zal blijven ondersteunen maar er hebben te weinig mensen een 3d tv.
  Ik heb zelf ook geen 3d tv maar ga er ook geen nieuwe voor kopen voor 3d alleen in race games lijkt me het tof en veel toevoegen in andere spellen denk niet zoveel.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het hele 3D gebeuren is een te grote hype geworden het hoeft van mij echt niet.

 3.   
  tijn80's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Het hele 3D gebeuren is een te grote hype geworden het hoeft van mij echt niet."

  Mee eens wat films betreft. Zelf heb ik een 3D-TV, en kijk ik nooit 3D-films omdat de meerwaarde vaak ver te zoeken is. Bij sommige games vind ik het echter best leuk (SC-trilogie, Uncharted 3 en Arkham City). In games is vaak alles in 3D, terwijl je in films hele scenes in 2D zit te kijken (alleen de ondertitel lijkt dan 3D te zijn). Zolang je de optie hebt om het uit te schakelen wanneer je wilt, is 3D een prima feature in games. Voor films moet je nl specifiek de 3D-versie kopen, terwijl het bij games een menuoptie is…

 4.   
  Sub-Zeuro's avatar

  ”tijn80″ schreef, "[quote=”Carlos0_0″]Het hele 3D gebeuren is een te grote hype geworden het hoeft van mij echt niet."

  Mee eens wat films betreft. Zelf heb ik een 3D-TV, en kijk ik nooit 3D-films omdat de meerwaarde vaak ver te zoeken is. Bij sommige games vind ik het echter best leuk (SC-trilogie, Uncharted 3 en Arkham City). In games is vaak alles in 3D, terwijl je in films hele scenes in 2D zit te kijken (alleen de ondertitel lijkt dan 3D te zijn). Zolang je de optie hebt om het uit te schakelen wanneer je wilt, is 3D een prima feature in games. Voor films moet je nl specifiek de 3D-versie kopen, terwijl het bij games een menuoptie is…[/quote]
  Dat is precies hoe ik er ook over denk…..Bij veel films maakt het niet zo veel uit, maar bij veel films waaronder science fiction/natuur/space films is het echt super!!! Maar boven alles vind ik 3D voor gamen véél belangrijker en mooier om te doen, ik speel bijna alles in 3d….zelfs 2d to 3d is mooier dan alleen maar 2D….Dat 3D niet goed voor je zou zijn is een pas een hype en is niet waar…3D gaming is heel tof en word onderschat… 🙄 hier een filmpje van 3d extreme voor rood/cyaan 3d brilletje