GN Poll: De grote winnaar van de E3 2012 is…

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 28 mei, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De E3 was destijds nog maar een week van ons verwijderd en de verwachtingen waren bij velen hooggespannen. We vroegen jullie daarom of je hoge verwachten had van de E3 2012. Toen bleek dat de stemming over het algemeen optimistisch is: maar liefst 81% van de stemmers liet weten hoge verwachtingen te hebben, terwijl slechts 19% niet enthousiast was. Een greep uit jullie reacties:

firehopper211:

Ik heb de hoge verwachtingen voor Nintendo dit jaar om hopelijk de slag te pakken met de Wii U en oude vergeten franchises weer nieuw leven in te blazen (Denk aan de geruchten over een nieuwe Starfox) T’s alleen maar verwachten hoe duur die gaat kosten en hoe de marketing en het doel ervan gaat werken.
Zelf zit ik altijd op het puntje van m’n stoel om naar de Press Confrence’s te kijken, alleen blijf ik misschien zoals bij andere mensen twijfelen over Microsoft aangezien ze altijd veel te veel hoge verwachtingen hebben met Kinect, Nou is de techniek nou wel intressant voor social interacting, maar voor games schijnen ze niet 100% er in te slagen en dan krijgen we anders weer z’on kinderachtige show.

Daarnaast moet Microsoft er in slagen veel meer hardcore titels uitbrengen waaronder nieuwe exclusievs, zelf ben ik nog daarnaast benieuwd naar nieuwe beelden en informatie over Halo 4.

En althans kijk ik ook nog misschien even naar de Press Confrence van Sony om te kijken wat hun plannen zijn, ookal ben ik niet in het bezit van een Playstation Console.

Xboxfan:
Er zijn zoveel games waar ik naar uit kijk zoals timesplitters 4, Beyond good and evil 2, left 4 dead 3 en nog veel meer, maar ik zie het gewoon niet gebeuren en daarom ga ik zonder verwachtingen de E3 tegemoet. Toch hoop ik dat ik goede sequels van top games krijg, maar hetzelfde als het eerste deel is het nooit.
fdennis:
Ik heb geen hoge verwachtingen. Kijk namelijk het meeste uit naar gw2 , coh2 en GTA 5 en weet nu al dat we die niet gaan zien. Niet dat het daarom een matige e3 gaat worden maar heb geen hoge verwachtingen. Microsoft komt met kinect , Sony komt vast en zeker met een hoop vita games en Nintendo met de Wii u.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Zoals gezegd waren de verwachtingen van de E3 aanvankelijk hooggespannen. Niet al deze verwachtingen zijn uiteindelijk waargemaakt, al is de E3 2012 uiteindelijk zeker geen mislukking te noemen. Maar wie is naar jouw mening de echte winnaar? Is het EA met Crysis 3, Microsoft met Halo 4, Nintendo met de Wii U, Sony met Beyond of Ubisoft met Watch_Dogs? Het is aan jou om een meedogenloos oordeel te vellen. Maak de volgende zin af door te stemmen op de poll:

De grote winnaar van de E3 2012 is…

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  SonyBoy's avatar

  Voor mij is het microsoft. Niet omdat die de beste games hadden, maar omdat daar de meeste mensen bij waren. Zo was de chat hier op gamersnet van de microsoft persconferentie het volst en keken ook vrijwel al mijn Xbox Live vrienden ernaar via de app. Het is vooral leuk wanneer je met vrienden op de bank ernaar gaat kijken en over sommige dingen te grappen die je ziet gebeuren, wat ik met de microsoft persconferentie dus allemaal meemaakte. Ik heb de Ubisoft persconferentie nog niet gezien, maar ik hoor dat die heel goed was. Qua games verwacht ik dus dat dat mijn beste wordt, maar ik zal voor nu blijven gaan voor de fun.

 2.   
  zombieschaap's avatar

  Tussen Microsoft en Sony, volgens mij MS

  Tussen Ubisoft, Ea, Sony, MS qua new game etc Ubisoft

 3.   
  tijn80's avatar

  Assassin’s Creed, Splinter Cell en Watch Dogs. 3 toppers. Kan niet anders zeggen dat Ubisoft aan kop staat met meest verwachtingsvolle releases.

  De grote verliezer is toch wel Nintendo. Het zag allemaal wel leuk uit (weet nog steeds niet of de WiiU aan zal slaan, zeker bij mij niet), maar ze hadden niet echt iets nieuws. Ik had liever iets nieuws uit de Zelda of Metroid-hoek gehoord. Dat de WiiU spellen van een jaar oud zal gaan ondersteunen noem ik geen nieuws.

 4.   
  Sub-Zeuro's avatar

  1) Halo 4 Smartglass… XBOX360

  2) Nintendo – wie? u

  3) Sony – The last of .. 🙄

 5.   
  FishHookz's avatar

  Heb erg genoten van de E3 😀 Mijn favorieten waren toch wel Splinter Cell Blacklist, Assassin’s Creed III en de Gears of War Judgment trailer 😉

 6.   
  Supermanneke's avatar

  Hmm, en Bethesda? Heeft niet veel getoond maar vond de trailer van Dishonored toch wel leuk ;). Ik kijk ook uit naar de Dawnguard DLC.

 7.   
  nunen007's avatar

  De grote winnaar was voor mij Ubiisoft. Zij komen gewoon met de beste releases. Assasins creed III, Splinter cell, Far cry 3 en de grote verrasing: Watch_Dogs.

 8.   
  GamerJaime's avatar

  De grote winnaar is zonder twijfel Ubisoft. Zij komen onder andere met vette games zoals Assassins Creed 3,Far Cry 3 en Splinter Cell Blacklist maar wisten als enigste ook met een echte verrassing te komen namelijk Watch Dogs. En dat is gewoon echt ontzettend knap omdat niemand ook maar iets van die game wist terwijl alles altijd van te voren uitlekt. En dat is ook meteen waar de E3 voor mij om draait enerzijds natuurlijk de fantastische games maar toch hoop je altijd verrast te worden en dat deed Ubisoft. Chapeau!!

 9.   
  Sarge's avatar

  Ubisoft kwam inderdaad met een paar vette games. Toch stem ik op Sony. The Last of Us liet een overdonderende indruk na op mij en alleen al hiervoor verdient Sony mijn stem 🙂

 10.   
  Hillianii's avatar

  Ubisoft, waarom?
  ASSASSINS CREED III 😆

 11.   
  xHouse's avatar

  Microsoft wegens Halo 4 uiteraard! 😀 Verder had Ubi ook best leuke titels, moet ik binnenkort ook maar eens checken aan Sony heb ik vrijwel niets want heb geen PS3, idem voor Nintendo en ja EA is nog altijd #1 faalbedrijf dus ja.

 12.   
  Sem_The_Man's avatar

  Ubisoft, absoluut Ubisoft.
  En iedereen die vind van niet weet niks van games.
  😛

 13.   
  G_Dragon16's avatar

  1: Assassins Creed 3

  2: Far Cry 3

  3: Forza Horizon

  Vond Cod zoals afgelopen 3 jaar gewoonlijk weer tegenvallen, echt jammer dat zo’n goeie franchise voor de hardcore gamers slecht is geworden. Need for speed most wanted is een leuke verassing :D, Tom raider & watch dogs lijken me ook erg vet 😀

 14.   
  I Juggy I's avatar

  1) Halo 4
  2) far cry 3
  3) Gears of War Judgement
  grootste verliezer COD BO II echt zo slecht niet normaal 😥

 15.   
  Carcass's avatar

  dit jaar eigenlijk helemaal niet gevolgd. Kijk ik naar de titels dan verwacht ik het meeste toch ook wel van ubisoft.

 16.   
  toqeer's avatar

  ja kijk ook het meeste uit naar sommige titels van ubisoft
  voorderest van alles ee beetje 🙂

 17.   
  Alfa Warrior's avatar

  In 1 game: Splinter Cell, zonder twijfel.

  Dit is namelijk een game die zich focust op zowel een verhaal, als tactiek en vrijheid.
  Wat wil je nog meer?
  Misschien TC’s Ghost Recon, maar misschien op de Gamescom beter.

  Ik vond Ubisoft dus de beste show hebben.

 18.   
  Hitman047's avatar

  Wat is dat nou weer voor een vraag? Is gras groen? Is water nat? Is Ubisoft de grote winnaar van de E3 2012? Lijkt me toch vrij duidelijk. 😳

  Ubisoft heeft voor de komende periode niet alleen de sterkste line-up, ze kwamen ook met dé (enige) grote verrassing van de E3. Waar de meeste grote ontwikkelaars op safe spelen, door nieuwe delen uit te brengen van franchises die zich al keer op keer bewezen hebben, heeft Ubisoft de ballen om vanuit het niets met een compleet nieuwe IP te komen. De onverwachte aankondiging van Watch Dogs was tevens één van de beste die ik in lange tijd heb gezien: Geen slap verhaal, geen vage trailer of alleen een schimmige afbeelding, maar direct keiharde, vloeiende, afgewerkte gameplay. Met op het einde toch die subtiele teaser die je naar meer laat verlangen…

  Ubisoft de grote winnaar van de E3? Dat is geen vraag, dat is een feit! 😉

 19.   
  GamerJaime's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Wat is dat nou weer voor een vraag? Is gras groen? Is water nat? Is Ubisoft de grote winnaar van de E3 2012? Lijkt me toch vrij duidelijk. 😳
  Ubisoft heeft voor de komende periode niet alleen de sterkste line-up, ze kwamen ook met dé (enige) grote verrassing van de E3. Waar de meeste grote ontwikkelaars op safe spelen, door nieuwe delen uit te brengen van franchises die zich al keer op keer bewezen hebben, heeft Ubisoft de ballen om vanuit het niets met een compleet nieuwe IP te komen. De onverwachte aankondiging van Watch Dogs was tevens één van de beste die ik in lange tijd heb gezien: Geen slap verhaal, geen vage trailer of alleen een schimmige afbeelding, maar direct keiharde, vloeiende, afgewerkte gameplay. Met op het einde toch die subtiele teaser die je naar meer laat verlangen…
  Ubisoft de grote winnaar van de E3? Dat is geen vraag, dat is een feit! 😉 "

  Amen!