Demo Luminous engine van Square Enix is adembenemend


Hoe zien de graphics van de toekomst eruit? Het is een vraag waar veel gamers zich mee bezighouden. Met het oog op de volgende generatie consoles en de steeds geavanceerder wordende technologie, zijn er al veel game-ontwikkelaars die hard werken een engine voor de toekomst.

Zo ook Square Enix, die tijdens de E3 haar Luminous engine aan het grote publiek heeft getoond. Deze engine weet verbluffende graphics op het scherm te toveren, die bovendien in real time gerenderd worden; er is dus geen sprake van een vooraf gemaakte video die wordt afgespeeld. Chief technology officer Yoshihisa Hashimoto bewees dat tijdens de presentatie door live dingen als haarkleur en lichteffecten aan te passen.

Luminous is ontwikkeld voor de volgende generatie technologie en moet het verschil tussen real-time gameplay en vooraf gerenderde filmpjes vervagen. Toch verwacht Square Enix dat de engine ook geoptimaliseerd kan worden voor simpele mobiele apparaten of juist high-end consoles en PC’s.

Bovendien doen er fantastische geruchten de ronde over Luminous. Naar verluidt zou de engine automatisch de animaties van een personage kunnen aanpassen, afhankelijk van hoe zwaar zijn uitrusting is. Ook factoren als hoe gespierd het personage is en op wat voor terrein hij loopt zouden automatisch de animaties veranderen.

Benieuwd geworden? Check de demo dan snel hieronder en laat je verbazen.

Tip: zet de kwaliteit van de video op 1080p voor een optimale kijkervaring.
  1.   
    toqeer's avatar

    wat ziet die engine er mooi uit goed bezig square final fantasy xiii versus
    gaat ook gebruik maken van deze engine 🙂

  2.   
    firehopper211's avatar

    Ziet er super heftig uit!! 😉 K’heb zo het idee dat we misschien iets meer CGI achtig gameplay zo zouden kunnen krijgen in de toekomst of dat het zo realistisch lijk dat we het verschil tussen virtueel en real-life niet eens meer herkennen.

  3.   
    Sarge's avatar

    Adembenemend is wel het minste wat je kan zeggen 😮

  4.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Tijd voor kingdom hearts 3 dan maar he 😉

  5.   
    Relief's avatar

    Wie wil zien hoe ze realtime dingen aanpassen:

    http://www.youtube.com/watch?v=Q9xhFpuIMX4

  6.   
    Bulletfox's avatar

    ik vond die nieuwe unreal engine beter eigenlijk met die man die veranderde in een blok staal

  7.   
    -Arthur-'s avatar

    Vooral vuur, bliksem, haren en gouden sieraden vond ik een stuk echter! Ben heel benieuwd naar het eindproduct en de in-game beelden! 😉