Ubisoft: online is het DNA van Watch_Dogs

Tijdens de E3-persconferentie van Ubisoft kregen we een indrukwekkende demo te zien van Watch_Dogs. Deze toonde onder andere hoe het hoofdpersonage Aiden de stad in zijn macht had, doordat hij elk elektronisch apparaat kan hacken. Tijdens de presentatie lag de focus vooral op de singleplayer van de game, maar zojuist kondigde Ubisoft aan dat ook multiplayer een grote rol zal gaan spelen.

Volgens Ubisoft combineert Watch_Dogs multiplayer en singleplayer als nooit tevoren. Dominic Guay, de producer van de game, vertelt in een interview:

Online is the DNA of Watch Dogs. It’s super important to us. Our motto is everything is connected, and connection is power. So we couldn’t announce our game and not at least tease online, but it was a tease, I’ll be honest.
Deze naadloze integratie van de multiplayer in het hoofdverhaal werd goed gedemonstreerd tijdens de demo. Tegen het einde van de presentatie dook er namelijk plotseling een tweede speler op. Guay onthulde vandaag dat hij dit was:
So, basically, Jonathan [Watch Dog’s director] was playing Aiden Pearce at the conference and I was playing another character who hacked into him and had his own objectives, and we crossed paths – basically two players crossing paths with their own objectives. So, hopefully that gives you an idea of where we’re going with this. We definitely want to blend in multiplayer, online and single-player in a way that hasn’t been done before.
Watch_Dogs zal waarschijnlijk in 2013 verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Er bestaat echter een kans dat de game ook nog voor de volgende generatie consoles zal verschijnen en dat is, gezien de indrukwekkende graphics, allerminst verbazingwekkend.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Huh een 2de speler? Dan heb ik die gemist waar zag je die dan in die demo?

 2.   
  Hitman047's avatar

  En toen was ik ietsje minder enthousiast over de game. Ik vind het altijd zwaar irritant als er andere mensen opduiken in mijn verhaal. Deze feature zal echt een toegevoerde waarde moeten bieden, en anders hoop ik dat het ook uit kan. 😳

  EDIT: @jaime360gamer: de vrijgegeven trailer verliep iets anders dan de E3 presentatie. Bekijk hem hier eens terug. (doorspoelen naar 1:12:20)

 3.   
  Houserz's avatar

  Ik ben het man Hitman eens
  Zo een game moet je alleen spelen, dan is de ervaring voor mij in elk geval veel sterker.

 4.   
  M@tthijs's avatar

  Een interactieve wereld, interessant. Ik hoop echter wel dat het niet verplicht is om alleen maar in deze quasi multiplayer -modus te spelen. Niet alleen vanwege het feit dat verplicht online zijn niet door iedereen positief wordt ontvangen, maar ook omdat ik graag in m’n eentje ongestoord wilt rondwandelen. 🙂

 5.   
  GamerJaime's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "En toen was ik ietsje minder enthousiast over de game. Ik vind het altijd zwaar irritant als er andere mensen opduiken in mijn verhaal. Deze feature zal echt een toegevoerde waarde moeten bieden, en anders hoop ik dat het ook uit kan. 😳
  EDIT: @jaime360gamer: de vrijgegeven trailer verliep iets anders dan de E3 presentatie. Bekijk hem hier eens terug. (doorspoelen naar 1:12:20)"

  Oja ik had alleen dat einde dat hij die auto jat en die brug hackt gezien. Nice,vraag me alleen af hoe dit precies werkt. En jammer dat ze niet zo heel veel van die 2de speler lieten zien.

 6.   
  cool ice's avatar

  wel best bijzonder. dus je hebt 1 stad, en daar spelen meerdere mensen hun verhaal in. maar ik zie niet hoe dit leuk kan zijn. zoals hier al gezegd word, een singleplayer verhaal moet je alleen spelen. straks kun je niet eens fatsoenlijk de storyline spelen omdat er allemaal achterlijken door de stad heen rennen. ik ben wel benieuwd hoe dit word.