Nintendo Land aangekondigd; is een pretpark van Nintendo-franchises

Tijdens de E3-persconferentie van Nintendo liet het Japanse bedrijf zeer uitgebreid hun nieuwe game Nintendo Land zien. Het spel is in feite een soort pretpark waar je met je Mii naartoe kunt gaan. Hierin zul je twaalf mini-games gebaseerd op verschillende Nintendo-franchises, zoals Legend of Zelda, Donkey Kong, Luigi’s Mansion en Animal Crossing, kunnen spelen.

Nintendo Land moet de Wii Sports van de Wii U worden, zo vertelde Nintendo op zijn conferentie. Mensen zullen eigenlijk gaan begrijpen hoe de Wii U werkt door deze game te spelen. De meeste attracties zullen asymmetrische gameplay bevatten. Dit betekent dat één persoon op de Wii U Game Pad speelt en de rest het met Wii controllers moest doen. Dit werd op de conferentie getoond door de attractie Luigi’s Ghost Mansion.

De speler met de Wii U Game Pad neemt hierin de controle over een geest, terwijl de andere spelers door het huis heen moeten lopen als gewone mensen. Met zaklampen moeten ze de geest verslaan, maar op het televisiescherm is deze niet zichtbaar. Hierdoor weet enkel de eigenaar van de Game Pad waar de geest zich bevindt.

Nintendo Land verschijnt op dezelfde datum als de Wii U, maar wanneer dat is heeft Nintendo nog niet bekendgemaakt.

  1.   
    toqeer's avatar

    ben wel benieuwd naar deze titel