Het grote MoviesNET Europees Kampioenschap film!

Het zal je niet ontgaan zijn. Morgen barst het weer los: het EK. Bijna een maand lang zal een groot deel van het dagelijks leven beheerst worden door voetbal. 16 landen die het in Polen en Oekraïne tegen elkaar opnemen, om te bepalen welk land het beste met een bal om kan gaan van heel Europa. Dat is natuurlijk allemaal hartstikke leuk en gezellig, maar dat kunnen wij ook. Met films! Introducing: het MoviesNET Europees Kampioenschap film. En de winnaar? Die bepaal jij!

De redactie van MoviesNET heeft aan elk land dat deelneemt aan het EK een film gekoppeld. Hoewel we ons er van bewust zijn dat je hier tot in de eeuwigheid over kunt blijven discussiëren, maar dat is nu net niet waar het spel om draait. Dat gaan we dan ook niet doen. De deelnemers hebben op enige manier iets met het land waar ze aan gekoppeld zijn te maken. Het hoeft dus niet zo te zijn dat het een productie is van dat land. De film kan ook geregisseerd zijn door iemand met die nationaliteit, er voor een belangrijk deel zijn opgenomen of zich daar afspelen.

Wat betreft de regels maken we het niet moeilijker dan strikt noodzakelijk is. Zolang de poule-fase van het EK duurt, zetten we elke dag de films tegenover elkaar die zijn gekoppeld aan de spelende landen. En dan is het aan jullie. Op onze Facebook pagina of in een reactie op het bericht kun je je stem uitbrengen. Meeste stemmen wint en dat is goed voor drie punten. De twee best scorende films uit elke poule gaan door naar de kwartfinale, onafhankelijk van welke landen op het EK voetbal doorgaan.

En dan nu, de deelnemers!

Poule A:
Polen: Schindler’s List

Griekenland: 300

Rusland: From Russia With Love

Tsjechië: Mission Impossible I

Poule B:
Nederland: Soldaat van Oranje

Denemarken: Melancholia

Duitsland: Inglourious Basterds

Portugal: Belle époque

Poule C:
Spanje: Pan’s Labyrinth

Italië: Angels & Demons

Ierland: Braveheart

Kroatië: Season of the Witch

Poule D:
Oekraïne: Lord of War

Zweden: The Girl with the Dragon Tattoo

Frankrijk: Intouchables

Engeland: V for Vendetta

Vanaf morgen kun je dus dagelijks de wedstrijden van die dag verwachten, in een nieuwsbericht en een post op onze facebook pagina. Daar kun je dan je stem achterlaten, zodat je zeker weet dat jouw favoriet de finale haalt!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren