Nederlandse charts week 22 – Max Payne verslaat Diablo

Benieuwd naar de best verkopende games van de Nederlandse medemens? De wekelijkse charts van ons kikkerlandje zijn weer binnen en er hebben zich zeker een aantal opvallende ontwikkelingen voorgedaan. Hoewel Max Payne 3 en Diablo III beide drie weken in de winkelschappen te vinden zijn, heeft eerstgenoemde nog niet de eerste plek van Diablo weten te veroveren. Inmiddels heeft de PlayStation 3-versie van de game dan toch het paradepaardje van Blizzard weten te verslaan. Let wel: Diablo III is slechts op één platform verschenen, terwijl de verkoopcijfers van Max Payne III op de charts in tweeën worden gedeeld.

Zowel FIFA 12 als Battlefield 3 weten nog altijd een plaatsje in de verkooplijsten te bezetten. Nieuwkomers zijn Dragon’s Dogma en Mario Tennis Open, die respectievelijk een achtste en een zevende plek kennen. Hoewel misschien kan worden gedacht dat een Mario-game toch van meer populariteit zou behoren te genieten, is het wel zo dat de Mario-games vooral erg lang nog goed blijven verkopen. Uiteindelijk zal ook deze daarom wel weer een succesverhaal behalen.

Bekijk hieronder de gehele top 10 der Nederlandse game verkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (2) Max Payne 3 – PlayStation 3
2. (1) Diablo III – PC
3. (4) Ghost Recon: Future Soldier – Xbox 360
4. (3) Max Payne 3 – Xbox 360
5. (-) Ghost Recon: Future Soldier – PlayStation 3
6. (8 ) FIFA 12 – PlayStation 3
7. (n) Mario Tennis Open – 3DS
8. (n) Dragon’s Dogma – PlayStation 3
9. (-) Sniper Elite V2 – PlayStation 3
10. (-) Battlefield 3 – PlayStation 3

 1.   
  SonyBoy's avatar

  En dat terwijl in mijn vriendenlijst op een na nog steeds niemand hem heeft. 🙁

 2.   
  ronineter's avatar

  bf3 nog in de lijst? doen ze goed bij ea.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  2 punten waarom mij dit niks verbaasd.

  1. Max Payne 3 is een zéér goede game.

  2. Diablo 3 is overal uitverkocht, hoe wil het dan op nummer 1 blijven staan? Dan zakken inderdaad de verkopen omdat er geen voorraad is. Het is moeilijk om nog een retail exemplaar te vinden.

 4.   
  Ika Q's avatar

  DeAdSeYe schreef, "2 punten waarom mij dit niks verbaasd.
  1. Max Payne 3 is een zéér goede game.
  2. Diablo 3 is overal uitverkocht, hoe wil het dan op nummer 1 blijven staan? Dan zakken inderdaad de verkopen omdat er geen voorraad is. Het is moeilijk om nog een retail exemplaar te vinden."

  Precies, bijna alle winkels in de buurt hebben Diablo 3 niet meer. Digital Pruchase via Battlenet is overgens best prijzig met €60 euro prijskaartje. 🙁

 5.   
  Koen45's avatar

  En terecht. Die servers en het loot system is zo crappy. Alhoewel de PC launch van Max Payne 3 tot nu toe ook niet zo goed verloopt qua starten van de game en DLC activeren problemen.