De grote GamersNET E3 2012 FAQ

Welkom bij De Grote GamersNET E3 2012 FAQ! In deze FAQ (frequently asked questions) vind je veel informatie om je alvast voor te bereiden op de E3 van dit jaar. We zullen dit bericht met enige regelmaat van een bump voorzien, zodat de info altijd voorhanden is.

Wat is de E3?
E3 staat voor Electronic Entertainment Expo (drie E’s, vandaar dus E3). Dit evenement vindt jaarlijks plaats om bedrijven de kans te geven hun nieuwste games en aanverwante zaken te tonen aan de wereld. Vroeger was het een extreem spektakel, inclusief publieke dagen. Daarna werd het een paar keer ingetogen gehouden voor een select groepje gasten, wat geen groot succes bleek. Sinds 2009 is de E3 weer flink terug met enorme booths en ontzettend veel games. Op zo’n evenement mag GamersNET uiteraard niet ontbreken!

Wanneer is de E3 2012?
Dit jaar zijn de beursdagen op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 juni. Officieus begint de beurs al een dag eerder, aangezien enkele persconferenties op maandag vallen.

Waar vindt de E3 2012 plaats?
Los Angeles, baby! De Verenigde Staten dus. Wederom is het Los Angeles Convention Center het walhalla voor de gameliefhebber. In dit gebouw, dat naast het Staples Center ligt (de thuishal van de LA Lakers), staan net als vorig jaar de grote South en West hal volledig in het teken van games. Kleine trivia: dit gebouw kun je ook in diverse films zien, waaronder in de grote finale aan het einde van de film Rush Hour. In de tv-serie FlashForward deed men net alsof het Convention Center de LAX luchthaven was.

Wie zijn er op de E3 2012?
Dit jaar gaat Michiel voor het eerst niet mee, maar niet getreurd: ons aller Tom zal dit keer voor jullie de heetste nieuwtjes van de beursvloer verzamelen. Uiteraard doet hij dit samen met Peter, de veteraan die dit jaar alweer voor de derde keer naar de E3 afreist.

Daarnaast zijn alle grote (en minder grote) game-uitgevers op de beurs aanwezig. Onder andere Activision, Bethesda, EA, Microsoft, Nintendo, Sony en Ubisoft maken dit jaar hun opwachting.
Een overzicht van alle aanwezigen vind je op de officiële website van de E3.

Welke games zijn er op de E3 2012?
Dat is elk jaar weer de grote vraag! Er zijn al ontzettend veel toptitels bevestigd (o.a. Assassin’s Creed III, Black Ops II, Far Cry 3, Halo 4, Tomb Raider en Splinter Cell 6), maar elk jaar hebben de aanwezige uitgevers wel weer de nodige verrassingen in petto. Wat deze verrassingen precies zijn, kun je enkel te weten komen door GamersNET tijdens de E3 op de voet te volgen!

Wanneer zijn de grote persconferenties?
4 juni 18:30 uur – Microsoft
4 juni 22:00 uur – EA
5 juni 00:00 uur – Ubisoft
5 juni 03:00 uur – Sony
5 juni 18:00 uur – Nintendo

Bovenstaande tijdens zijn reeds omgerekend naar Nederlandse tijd!

Hoe kan ik de persconferenties volgen?
De redacteuren van GamersNET hebben al de nodige Senseo Pads en blikjes Red Bull ingeslagen, want zowel de persconferenties overdag als die ’s avonds en ’s nachts zullen live te volgen zijn op GamersNET. Tijdens de persconferenties kun je gezellig chatten op de website en ondertussen zullen de redacteuren ervoor zorgen dat de nieuwspagina up-to-date blijft. Op welke plaatsen de ontwikkelaars hun persconferentie live zullen streamen met beeld en geluid is meestal pas vlak van tevoren bekend. Deze links zullen we ook op de website plaatsen, al zullen we de presentatie van EA zelf streamen! Zorg er dus voor dat je tijdens de persconferenties online bent op GamersNET, want de E3 mag je niet missen.

Wat gaat GamersNET tijdens de E3 2012 doen?
Bijna te veel om op te noemen! Peter en Tom gaan videobeelden opnemen van alles wat ze op de E3 meemaken en die beelden gaan ze zo snel mogelijk verwerken tot de meest spectaculaire GN ON TOURs. Daarnaast kun je de komende weken previews verwachten van tientallen games, zowel in geschreven vorm als in multimediale vorm (GN On Tour en GamersNET Radio). Meer manieren waarop je ons tijdens de E3 kunt volgen, lees je hier.

Peter en Tom zullen tevens een exclusieve reportage maken waarin ze jullie een kijkje achter de schermen geven. Hoe zien de persgedeeltes van de E3 eruit en welke geheimen waarborgt het evenement? Hou de site goed in de gaten, want het duo zal jullie van een antwoord op deze en nog veel meer vragen voorzien.

Wat is de beursvloer en ‘behind closed doors’?
De beursvloer bestaat uit de twee hallen van het LA Convention Center. In deze twee enorme ruimtes hebben de diverse bedrijven hun booths staan en tonen ze hun games.

Behind closed doors-sessies zijn veelal presentaties door ontwikkelaars voor een select groepje genodigden. Vaak gaat het om vroege versies van games die nog niet helemaal klaar zijn om direct aan het grote publiek getoond te worden. Deze sessies ‘achter gesloten deuren’ vinden plaats op de eerste verdieping van het LA Convention Center.


Zijn er ook boothbabes op de E3?
Wat een vraag, natuurlijk zijn er ook boothbabes op de E3! Ze zijn er in alle soorten en maten en Tom kennende zal hij genoeg materiaal van deze dames schieten om een complete speelfilm in elkaar te zetten. Aan vrouwelijk schoon dus geen tekort tijdens de E3!

Waar kijken jullie het meest naar uit?
Over dit onderwerp kunnen de redacteuren het nooit eens worden en daarom hebben we besloten iedere redacteur de kans te geven een eigen artikel te schrijven. Hierin mag hij vertellen waar hij het meest naar uitkijkt de komende E3 en wat zijn verwachtingen zijn! Een overzicht van alle reeds verschenen artikelen vind je hieronder.

Peter: Halo 4, Dishonored, The Last of Us
Leon: Splinter Cell, The Last Guardian en de Vita
Johan: Nintendo, Final Fantasy en Assassin’s Creed
Leon Stougie: Rainbow Six: Patriots, The Last of Us en Tomb Raider
Wester: Wii U, Retro Studios en RPG’s
Daniël: Sony, The Last of Us en Assassin’s Creed
Stefan: Halo, Dragon Age en Assassin’s Creed
Tom: Microsoft, The Elder Scrolls en Gears of War

Kan ik ook interactief meedoen met de E3?
Jazeker! Alle E3-nieuwtjes, trailers en artikelen zijn handig te herkennen aan de speciale E3-tag voor het bericht. Daarnaast komt er tijdens de E3 een heuse Twitterfeed online, die alle tweets weergeeft met de hashtag #GNE3. Wil je dus meedoen met de discussie omtrent de E3 en wil je dat jouw tweet op de voorpagina van GamersNET verschijnt? Gebruik dan de hashtag #GNE3 in je Twitterberichten.

Daarnaast komen er live blogs van de persconferenties en voor extra gezelligheid in de late uurtjes komt er weer een GN Chat beschikbaar! Ongeveer één uur voor elke persconferentie gaat de chat open en kan je met iedereen direct kletsen over de gebeurtenissen.

Kortom: ook dit jaar mag je de E3 weer niet missen! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tegelijkertijd gezellig praten met de leukste community van Nederland, hou GamersNET tijdens de E3 dan goed in de gaten!
 1.   
  No4More's avatar

  Het word een druk weekje, veel plezier daaroh 😉 !

 2.   
  Jarek's avatar

  Veel plezier helden! 😆

  One day i’ll also be there!
  En kom maar op met die boothbab…uuhm..E3-Filmpjes.

 3.   
  nunen007's avatar

  Veel plezier! ik zou wel nog meer fotos willen zien van de boothbabes. 😉

 4.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Wacht met smart op de nieuws van jullie, maar ook veel plezier toegewenst in L.A. en de E(fakking)3!!!! 8)

 5.   
  gatemaster64's avatar

  gamersnet goed indegaten houden maar deze week! 😀

 6.   
  AweSomeGlory's avatar

  Ik kan niet wachten 😀

 7.   
  RenevdGijp's avatar

  Viel SpaB und glück

 8.   
  AweSomeGlory's avatar

  Vaste netwerkje deze week en dan komt het helemaal goed.

 9.   
  toqeer's avatar

  e3 dit jaar word zo vet 😛

 10.   
  Gunrunner120's avatar

  E3 word geweldig 8)

 11.   
  Gunrunner120's avatar

  Nog maar 1 nachtje slapen 😆