Doom 3 BFG Edition onthuld

Doom 3 BFG Edition, een remastered en uitgebreidere versie van Doom 3, zal in de herfst uitgebracht worden op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Dit heeft ontwikkelaar id Software bekendgemaakt.

De nieuwe versie zal de originele Doom en Doom 2 bevatten plus The Lost Mission, en een nog nooit eerder vertoonde singleplayer verhaal voor Doom 3 dat verspreidt is over zeven verschillende levels. Daarnaast zal er natuurlijk voor de Xbox 360 en PlayStation 3 Achievements en Trophies te behalen zijn. Er zal een nieuw systeem met checkpoints geïmplementeerd worden om de progressie door spelers soepel te laten verlopen. Als wapen kun je over een zaklamp beschikken om donkere kamers te verlichten en vijanden aan te vallen.

John Carmack, baas van id Software, legde uit:

DOOM 3 was enthusiastically embraced by gamers worldwide at its release. Today, the full experience has been enhanced and extended to be better than ever, and is delivered across all the platforms with a silky smooth frame rate and highly responsive controls.

New support for 3D TVs, monitors, and head mounted displays also allows players to experience the game with more depth than ever before. We think shooter fans everywhere will love it.

  1.   
    Jelkey's avatar

    nog nooit doom gespeeld, lijkt me een perfect moment om met de serie kennis te maken

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Jelkey schreef, "nog nooit doom gespeeld, lijkt me een perfect moment om met de serie kennis te maken"

    Ik zelf ook nooit dus ik ben er wel blij om.
    Want voor Dead Space was Doom de #1 horror in space.

  3.   
    NightHawk's avatar

    Is het niet BFG?

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    NightHawk schreef, "Is het niet BFG?"

    Jep. Typo in de titel is gefixed. 🙂

  5.   
    NightHawk's avatar

    Vind het wel raar dat ze deze terug uitbrengen, toch een leuke game in de tijd 😉

  6.   
    Gajes859's avatar

    Heel goed. Ik heb me altijd goed vermaakt met de game, al kwam ik op de pc met Doom3 niet verder dan de helft. Maar op de PS3 haal ik hem zeker !

  7.   
    RinusReetRidder's avatar

    In de vorige Doom moest je kiezen tussen zaklamp of gun. Dat was best vet en spannend dus wel jammer dat het er nu niet in zit en je zo te zien zowel kunt knallen als licht schijnen tegelijk.

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Doom, dat is 1 van de legandarische serie’s waarmee 3D FPS’s groot zijn geworden. Als deze “oude” legandarische serie’s geen succes waren, hadden veel “nieuwere” games het daglicht nooit gezien!

    En ja, ik ben nog van de oude generatie. Kan me nog goed herrinneren toen Doom 2 in 1992 uitkwam. Ik stapte van men Commedore 64 af om Doom 2 te gaan spelen op men eerste windows PC. Heerlijk dat oude DOS gevoel! 😆