Unreal Engine 4 niet voor Wii U

De Unreal Engine 4 wordt gebouwd door Epic en is bedoeld voor de volgende generatie consoles. Middels deze nieuwe engine zullen ontwikkelaars in staat zijn om nog mooiere beelden op het scherm te toveren en geavanceerdere gameplay-technieken tot stand te brengen.

De Wii U is officieel nog geen next-gen console en zal daarom ook niet krachtig genoeg zijn om de Unreal Engine 4 te draaien. Dat maakte Geoff Keighley zojuist via Twitter bekend:

No, at GDC Mike Capps said Wii U will be Unreal Engine 3.
Eerder deze maand toonden we je al de eerste screenshots van de Unreal Engine 4. Een uitgebreide video kunnen we op de E3 verwachten.

 1.   
  Sympharion's avatar

  Ik ben benieuwd of Nintendo de Wii U sinds de GDC aangepast heeft zodat het wel de UE4 kan runnen! ๐Ÿ™‚
  Misschien een verrassing van Nintendo zelf?

 2.   
  PixelShooter's avatar

  Nu krijgen ze het toch ook eens te horen van anderen. Ze kunnen zich niet voor altijd blijven schuilhouden achter ‘ja, maar wij zijn er voor de meer jongere gamers’. Zonder games, geen verkopen.

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  De unreal engine draait zelfs op telefoons dus het lijkt mij dat het ook wel op de WII U kan gaan draaien ๐Ÿ˜‰

 4.   
  -Arthur-'s avatar

  Mij maakt het eerlijk gezegd niet veel uit. Wii games met scherpe graphics…meer goede titels….en meer VC games stellen mij al zeer tevree! ๐Ÿ™‚

 5.   
  FishHookz's avatar

  )GN(-Erik schreef, "De unreal engine draait zelfs op telefoons dus het lijkt mij dat het ook wel op de WII U kan gaan draaien ๐Ÿ˜‰ "

  Volgens dit bericht blijkbaar niet hea ๐Ÿ˜†

 6.   
  MitchieB's avatar

  agja ik had ook niet verwacht dat de wiiu veel krachtiger zou worden maar goed een nintendo console die hd resoluties ondersteund zodat het er scherp uitziet vind ik al vooruitgang genoeg ben niet zon grafische fanaat ๐Ÿ˜›

 7.   
  Sympharion's avatar

  Laten we wachten tot volgende week wat Nintendo erover te zeggen heeft. Deze tweet komt van een journalist die met de baas van Epic heeft gepraat een paar maanden geleden toen de definitieve vorm van de Wii U nog niet bekend was. Een daadwerkelijke ontwikkelaar, Gearbox’ Randy Pitchford himself, heeft gezegd dat de Wii U in de huidige vorm een krachtige, zeer krachtige console is en zeker next generation genoemd mag worden.

 8.   
  Gunrunner120's avatar

  GN ”Assassin” schreef, "

  ”)GN(-Erik” schreef, "De unreal engine draait zelfs op telefoons dus het lijkt mij dat het ook wel op de WII U kan gaan draaien ๐Ÿ˜‰ "

  Volgens dit bericht blijkbaar niet hea ๐Ÿ˜† "

  ja maar dit bericht geld alleen voor unreal engine 4 ๐Ÿ™‚

 9.   
  Jelkey's avatar

  mike capps heeft nintendo altijd al behandeld als het kleine kind van de gamesindustrie, dus volgens mij is dit gwoon een kwestie van persoonlijke pesterijtjes dan dat het daadwerkelijk aan de power van de wii u ligt, maja we zien het allemaal binnenkort

 10.   
  Sympharion's avatar

  Jelkey schreef, "mike capps heeft nintendo altijd al behandeld als het kleine kind van de gamesindustrie, dus volgens mij is dit gwoon een kwestie van persoonlijke pesterijtjes dan dat het daadwerkelijk aan de power van de wii u ligt, maja we zien het allemaal binnenkort"

  Inderdaad, Cliff Blezinski van Epic daarentegen is anders wel heel erg enthousiast over Nintendo.
  Ik ben ook erg benieuwd naar wat er volgende week allemaal te zien is.

 11.   
  toqeer's avatar

  dit ga je niet menen waarom wii u niet en ps3 wel als tie
  nog uitkomt in 2012/13 dit horen ze gewoon te hebben want
  ik heb wel vaker gehoord dat wii u krachtiger zou zijn dan ps3 en xbox 360 ๐Ÿ˜› ?

 12.   
  Neolite's avatar

  Zucht….

  Nogmaals, de Wii U zal vergeleken met de Playstation 3 en de Xbox360 de krachtigste console zijn. Echter zullen Microsoft en Sony met volgende consoles hier weer fors overheen gaan. Dit is ook logisch omdat Nintendo het althans zo laten ze duidelijke merken, het van hun gameplay en innovativiteit moet hebben.

  In de ogen van Epic is het vrij logisch om je met Unreal 4 op de nieuwe consoles te focussen van Microsoft en Sony, ook omdat de Wii U die er eind dit jaar aankomt op dat moment al voorbij gestreeft is door de PC, hetgeen met de nieuwe consoles van Microsoft en Sony eind 2014 nog niet gebeuren zal.

 13.   
  gatemaster64's avatar

  dat lijkt me ook heel logisch! ๐Ÿ˜›

 14.   
  Sympharion's avatar

  UPDATE:
  Epic heeft inmiddels gereageerd en zegt dat het nog geen aankondigingen gedaan heeft met betrekking tot de strategie van de Unreal Engine 4 voor de Wii U.

  Epic heeft het dus niet bevestigd en ook niet ontkent.

 15.   
  Relief's avatar

  Ik blijf het toch verbazend om te zien hoe Nintendo fanboys zo gesloten zitten in hun wereldje. Jullie geloven echt dat de Wii U vele malen krachtiger is dan de huidige consoles? De Wii U zal hooguit IETS krachtiger zijn, maar verre van minimaal 10x krachtiger zoals de volgende generatie consoles.

 16.   
  Sympharion's avatar

  Relief schreef, "Ik blijf het toch verbazend om te zien hoe Nintendo fanboys zo gesloten zitten in hun wereldje. Jullie geloven echt dat de Wii U vele malen krachtiger is dan de huidige consoles? De Wii U zal hooguit IETS krachtiger zijn, maar verre van minimaal 10x krachtiger zoals de volgende generatie consoles."

  En de Xbox 8/PS4 worden zeker wel 10x krachtiger?
  Als de beoogde Wii U specs kloppen (IBM Power 7 quad core, AMD HD 6770 en 2GB shared geheugen) dan kan de Wii U in รฉรฉn of andere vorm de UE4 echt wel draaien. Vergeet niet een console met deze specs 6-8x de kracht heeft van de Xbox 360. Daar kan je leuke dingen mee zeker als je weet dat de Xbox 360 ongeveer 8x krachtiger is dan de Xbox 1.

 17.   
  firehopper211's avatar

  Zouden ze het voor de zekerheid niet eerst moeten testen.

 18.   
  Relief's avatar

  Sympharion schreef, "

  ”Relief” schreef, "Ik blijf het toch verbazend om te zien hoe Nintendo fanboys zo gesloten zitten in hun wereldje. Jullie geloven echt dat de Wii U vele malen krachtiger is dan de huidige consoles? De Wii U zal hooguit IETS krachtiger zijn, maar verre van minimaal 10x krachtiger zoals de volgende generatie consoles."

  En de Xbox 8/PS4 worden zeker wel 10x krachtiger?
  Als de beoogde Wii U specs kloppen (IBM Power 7 quad core, AMD HD 6770 en 2GB shared geheugen) dan kan de Wii U in รฉรฉn of andere vorm de UE4 echt wel draaien. Vergeet niet een console met deze specs 6-8x de kracht heeft van de Xbox 360. Daar kan je leuke dingen mee zeker als je weet dat de Xbox 360 ongeveer 8x krachtiger is dan de Xbox 1."

  Ik denk dat je wanhoppig opzoek bent naar hoge specs om je hoop te rechtvaardigen. Nintendo heeft qua hardware altiljd achtergelopen om de prijs zo laag mogelijk te houden. De Wii U zal hooguit 2x zo krachtig zijn. Om UE4 te draaien zal je veel meer nodig hebben. En dan heb ik het over de meest positieve situatie. Vele devs hebben aangegeven dat de wii-u niet kan tippen aan de 360/ps3.

  En ja de volgende xbox/ps4 worden stukken krachtiger dan de wiiu. Vooral als je specs ziet rondvliegen van 6-8 cores en een 7000 kaart.

 19.   
  Sympharion's avatar

  Relief schreef, "

  ”Sympharion” schreef, "[quote=”Relief”].."

  En de Xbox 8/PS4 worden zeker wel 10x krachtiger?
  Als de beoogde Wii U specs kloppen (IBM Power 7 quad core, AMD HD 6770 en 2GB shared geheugen) dan kan de Wii U in รฉรฉn of andere vorm de UE4 echt wel draaien. Vergeet niet een console met deze specs 6-8x de kracht heeft van de Xbox 360. Daar kan je leuke dingen mee zeker als je weet dat de Xbox 360 ongeveer 8x krachtiger is dan de Xbox 1."

  Nintendo heeft qua hardware altiljd achtergelopen om de prijs zo laag mogelijk te houden.[/quote]
  Uhm, nee.
  Nintendo heeft qua hardware juist altijd voorgelopen tot de Wii. De N64 kon betere en stabielere beelden tonen dan zijn concurrent PS1. De GamCube was krachtiger dan de Dreamcast, PS2 en is in sommige gevallen ook krachtiger dan de Xbox. De kracht van de GameCube werd alleen niet altijd goed benut omdat het o.a. heel moeilijk was om voor te ontwikkelen. Het ondersteunde al stereoscopische 3D beelden.

 20.   
  Neolite's avatar

  Leuk dat je hoop blijft houden in Nintendo. Alleen je moet niet vergeten dat ze er ook een tablet bij gaan doen. Dit betekend of een hele hoge prijs of een lagere specificatiesetting van de hardware. Nintendo kennende gaan ze voor de lagere prijs.

 21.   
  Sympharion's avatar

  Neolite schreef, "Leuk dat je hoop blijft houden in Nintendo. Alleen je moet niet vergeten dat ze er ook een tablet bij gaan doen. Dit betekend of een hele hoge prijs of een lagere specificatiesetting van de hardware. Nintendo kennende gaan ze voor de lagere prijs."

  Er zijn ook geruchten van een Xbox tablet.