De E3-kriebels van Daniël: Sony, The Last of Us en Assassin’s Creed


Jawel, de E3 gaat alweer bijna van start en dat betekent dat we ongelooflijk veel nieuwe aankondigingen, trailers en toffe beelden uit L.A. kunnen verwachten. Maar de E3 is voor iedereen iets anders. Vraag drie mensen waar ze het meeste zin in hebben en de kans is groot dat de antwoorden compleet verschillend zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen en daarom zullen de GamersNET-redacteuren de komende week laten weten waar zij het meest naar uitkijken op de beurs der beurzen, de Electronic Entertainment Expo. Tijdens de zonnige periode heeft Daniël geploeterd naar antwoorden.

Het wordt voor mij al het tweede vervelende jaar als het om de E3 draait. De beurs flikt het namelijk in een drukke studieperiode van start te gaan en daarbij zijn het ook nog eens de persconferenties die zo nu en dan midden in de nacht plaatsvinden. Toch heb ik wel zin in de E3, uitkijkend naar aankondigingen, eerste gameplay en Sony’s line-up die ’s nachts getoond gaat worden. Dit zijn mijn verwachtingen vanaf het thuisfront te Utrecht.

Sony Computer Entertainment heeft voor mij absoluut wat lekkers klaarstaan en als het goed is krijgen we de eerste gameplaybeelden te zien van Naughty Dog’s The Last of Us. Even geen Uncharted meer, even weg van Drake, maar wel een game die mij zeker zal aangrijpen. Een postapocalyptische wereld waarin twee protagonisten moeten overleven in een begroeide, overwoekerde stad waar gemuteerde mensen de overhand hebben. Niet het mannelijke personage, maar juist het meisje Ellie spreekt mij aan, omdat zij niets anders gewend is dan deze verschrikking, dan het harde overleven. Ik smacht naar het verhaal, helemaal na de twee trailers, maar niettemin ben ik ook benieuwd naar de gameplay. En waar zal The Last of Us bijvoorbeeld uniek in gaan worden? Schitterend wordt het spel sowieso, dat staat buiten kijf.

Daarnaast zal Santa Monica niet te missen zijn met God of War: Ascension, waar we eigenlijk alleen de multiplayer nog maar van gezien hebben. Deze ziet er al vet en origineel uit, maar op de E3 willen we natuurlijk details krijgen over de singleplayer. Hoe gaat het verhaal met Kratos? Past dit verhaal er nog wel in na God of War III? En krijgt de multiplayer daadwerkelijk niet de overhand? Ik verwacht een grootse trailer vol, bloed, gore en een angstaanjagende Kratos. En om de line-up van de PlayStation Vita uit te breiden, komt Ascension misschien ook wel naar de handheld.

Een derde titel exclusief voor de PlayStation 3 zou voor mij de nieuwe game van Quantic Dream zijn, de ontwikkelaar van Heavy Rain. Het bedrijf toonde een paar maanden geleden een verbluffende techdemo van Kara. In essentie geen game, maar het liet weer toonaangevende graphics zien, physics, emoties en mogelijkheden voor een uniek verhaal. Heavy Rain was geweldig en ik kan niet wachten op de aankondiging van Quantic’s nieuwe titel. Gameplay vind ik niet verplicht, maar is natuurlijk wenselijk. Ook van Guerrilla Games zou ik graag iets nieuws willen zien, net als Insomniac, hoewel zij Overstrike al hebben.

De PlayStation Vita krijgt tevens veel aandacht bij Sony’s persconferentie. De handheld heeft games nodig en het Japanse bedrijf gaat nieuwe games aankondigen, zo verwacht ik. Een Grand Theft Auto, Assassin’s Creed, beelden van Call of Duty en misschien nog wel wat titels. PlayStation All-Stars Battle Royale wordt, zo denk ik, getoond voor zowel de PlayStation 3 als Vita. Ook LittleBigPlanet Karting komt voorbij, naast wat Move-support en wat kleinere games, tech-talk en algemene verkoopcijfers.

Ik kijk natuurlijk ook uit naar games van andere bedrijven en Assassin’s Creed III is er daar één van. De setting spreekt mij minder aan, maar de mogelijkheden en features ogen geweldig en het wordt weer een groots avontuur. Ubisoft staat verder erg sterk in de schoenen met Far Cry 3 en voor mij Rainbow Six: Patriots. Tevens let ik op Dishonored, de DLC voor Skyrim, een nieuwe Metal Gear Solid, kriebelt Tomb Raider ook zeker en mag DICE keihard binnenvallen met Mirror’s Edge 2.

Qua voorspellingen: zowel Sony als Microsoft kondigen niets aan rondom de PlayStation 4 en Xbox 720. Ik verwacht dan eerder dat er iets op de Gamescom gaat gebeuren. Ook Rockstar houdt zich gedeisd als het om Grand Theft Auto V gaat, meer informatie zal random dit jaar verschijnen. Hoewel ik meer van The Last Guardian wil zien, is deze niet op de E3, net als Beyond Good & Evil 2, die al voor de volgende generatie consoles is aangekondigd.

Kortom, uiteindelijk toch een aardige lijst voor de E3, al schitteren bepaalde titels en consoles van afwezigheid. Nintendo zal zeker iets groots organiseren omtrent de Wii U, want het bedrijf is er niet in Keulen. Écht schokkende dingen gaan er dit jaar niet gebeuren, maar kleine verrassingen, dat wel. Verwacht in ieder geval veel content van onze kant, want wij zijn net zo verheugd op het evenement als jullie. Spannend, druk, maar ook een glimlach op zijn tijd!

  1.   
    Remco_MUFC's avatar

    Inderdaad, ik was helemaal The last of us vergeten. Ook wil ik wel weten wat die nieuwe game van quantum dream is. Toch denk ik dat we niks over een eventuele Playstation 4 of Xbox720 horen. 🙂