De E3-kriebels van Johan: Nintendo, Final Fantasy en Assassin’s Creed

Jawel, de E3 gaat alweer bijna van start en dat betekent dat we ongelooflijk veel nieuwe aankondigingen, trailers en toffe beelden uit L.A. kunnen verwachten. Maar de E3 is voor iedereen iets anders. Vraag drie mensen waar ze het meeste zin in hebben en de kans is groot dat de antwoorden compleet verschillend zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen en daarom zullen de GamersNET-redacteuren de komende week laten weten waar zij het meest naar uitkijken op de beurs der beurzen, de Electronic Entertainment Expo. Vandaag mag Johan zijn dromen voor de E3 uitspreken!

Voor mij is de E3 elk jaar weer een feest en het leukste van de E3 vind ik de persconferenties en daarom ga ik er ook dit jaar weer lekker voor zitten. Vanaf zeven uur ’s avonds tot vier uur in de nacht, ik ga ze allemaal kijken. Het mooiste aan de persconferenties zijn natuurlijk alle nieuwe games die onthuld worden, maar stiekem vind ik het begin met alle praatjes over hoe goed de bedrijven het wel niet doen ook erg leuk.

Elk jaar hoop ik weer dat een aantal games een nieuw vervolg krijgt. F-zero is hier รฉรฉn van. Ik wacht al tien jaar op een vervolg en ga ook dit jaar weer hopen dat Nintendo eindelijk met een vervolg op mijn favoriete Gamecube-game komt. Jammer genoeg lijkt het alsof Nintendo dat dit jaar weer niet gaat aankondigen, aangezien het bedrijf heeft gezegd dat een nieuwe F-Zero revolutionair moet zijn. Van mij hoeft dat niet, laat mij gewoon futuristisch racen Nintendo!

Die aankondiging zou in de persconferentie van Nintendo moeten komen en naar dat uurtje kijk ik het meeste uit. Nintendo gaat natuurlijk de Wii U laten zien. Zelf ben ik tot nu toe niet heel enthousiast over de Wii U, maar ik hoop heel erg dat het toch meevalt. In ieder geval ben ik al heel blij dat op de uitgelekte foto’ste zien is dat de controller van de Wii U niet meer van die sliders heeft, maar echte sticks.

Het is echter niet de hardware waardoor ik altijd een Nintendo-console koop, maar de games. Daar zijn er nog weinig van aangekondigd en dus hoop ik op enkele verrassingen. Naast een vervolg op F-Zero wil ik het liefst een nieuwe Mario-game, kort na de release van de Wii U. Maar een nieuwe Metroid of Mario Kart zouden mij ook heel blij maken. Nieuwe informatie over Super Smash Bros zou heel leuk zijn, maar ik verwacht niet dat die game heel snel naar de Wii U zal komen. Een compleet nieuwe franchise is een andere optie, het wordt een spannend uurtje!

Een andere franchise waar ik altijd heel graag iets van zie is Final Fantasy. Ik verwacht dat Final Fantasy XIII Versus eindelijk iets van zich zal laten zien. Nog leuker zal het zijn als Final Fantasy XV of een remake van Final Fantasy VII aangekondigd wordt! Veel kans geef ik dit allemaal niet, maar je mag dromen toch?

De persconferentie van Ubisoft lijkt mij ook erg leuk om te zien. Ik hoor en zie altijd graag meer van Assassin’s Creed III. Ook blijft er de hoop dat er nieuwe informatie over het vervolg van Beyond Good and Evil komt. En vorig jaar was de leukste game van de E3 voor mij enigszins een verrassing: Rayman Origins. Daarom worden nieuwe beelden van Rayman Legends vast ook zeer tof.

Microsoft gaat het denk ik dit jaar weer verknallen. De Xbox 720 zal nog niet aangekondigd worden en de focus zal weer op de Kinect liggen. Die heb ik niet (geen ruimte en interesse), dus voor mij hoeven daar geen games meer op uit te komen. Ook zal de focus erg op Halo 4 liggen. Die franchise heeft mij nooit kunnen vastgrijpen, dus hier kijk ik niet zo naar uit. Het is daarom maar hopen dat Microsoft zichzelf redt door een nieuwe game aan te kondigen. Misschien een nieuwe Banjo-Kazooie of Conker van Rare?

Maar er is nog veel meer wat ik zou willen horen: Informatie over onder andere PlayStation All-Stars Battle Royale, Tomb Raider en Dishonered zie ik graag tegemoet. En hoe gaat het aflopen met Prey 2? Ook een aankondiging van Mass Effect 3 DLC en een nieuwe game van Twisted Pixel zal heel tof zijn.

Je hoort het al, ik hoop op veel mooie aankondigingen. Of een aantal echt gaan komen, zien we vanaf volgende week maandag al. En ach, zelfs als het tegenvalt: het blijven de leukste dagen van het jaar!

 1.   
  Remco_MUFC's avatar

  Het enige wat ik wil weten is waarom Assassin’s Creed III mij gaat overtuigen om het te kopen. Aangezien ik niet zo fan ben om met geweren te schieten in een Assassin’s Creed game.

 2.   
  toqeer's avatar

  Remco_MUFC schreef, "Het enige wat ik wil weten is waarom Assassin’s Creed III mij gaat overtuigen om het te kopen. Aangezien ik niet zo fan ben om met geweren te schieten in een Assassin’s Creed game. "

  als assasins creed 2 je ook niet heeft weten te overtuigen
  dan weet ik het ook niet ik kijk er dus wel naar uit ๐Ÿ˜›

 3.   
  firehopper211's avatar

  Zelf ben ik benieuwd of de geruchten van een nieuwe Starfox game iets wat van waarheid is. ๐Ÿ™‚

 4.   
  Sympharion's avatar

  ”firehopper211″ schreef, "Zelf ben ik benieuwd of de geruchten van een nieuwe Starfox game iets wat van waarheid is. ๐Ÿ™‚ "

  Die Starfox X Metroid? Daar ben ik ook erg benieuwd naar! ๐Ÿ˜€

 5.   
  Remco_MUFC's avatar

  toqeer schreef, "

  ”Remco_MUFC” schreef, "Het enige wat ik wil weten is waarom Assassin’s Creed III mij gaat overtuigen om het te kopen. Aangezien ik niet zo fan ben om met geweren te schieten in een Assassin’s Creed game. "

  als assasins creed 2 je ook niet heeft weten te overtuigen
  dan weet ik het ook niet ik kijk er dus wel naar uit ๐Ÿ˜› "

  Raar genoeg ben ik “perongeluk” in aanraking gekomen met Beide Assassin’s Creed 1 & 2. Toch lijkt mij een Assassin’s Creed game meer met een Blade moorden dan met een geweer.

 6.   
  toqeer's avatar

  Remco_MUFC schreef, "

  ”toqeer” schreef, "[quote=”Remco_MUFC”].."

  als assasins creed 2 je ook niet heeft weten te overtuigen
  dan weet ik het ook niet ik kijk er dus wel naar uit ๐Ÿ˜› "

  Raar genoeg ben ik “perongeluk” in aanraking gekomen met Beide Assassin’s Creed 1 & 2. Toch lijkt mij een Assassin’s Creed game meer met een Blade moorden dan met een geweer.[/quote]

  gast kijk is goed dat is geen geweer maar een kleine bijl en de hookblade hoorde bij assasins creed 1 tot en met 2
  3 is een volledige nieuw deel en daar hoort de bijl erbij alleen het is denk ik ff wennen ik raad je 3 wel aan
  je moet het gewoon proberen of jij wilt??? ๐Ÿ™‚

 7.   
  Sympharion's avatar

  My body is ready! ๐Ÿ˜€